Budăi: Cât sunt în funcţia de ministru al Muncii nu va scădea nicio pensie în România, ba, dimpotrivă, mă voi lupta ca pensiile părinţilor şi bunicilor noştri să crească

bani, lei, bancnote, pensie Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Marius Budăi a declarat că, atâta timp cât va fi ministru al Muncii, nu va scădea nicio pensie din România şi a adăugat că se va lupta ca „pensiile părinţilor şi bunicilor noştri să crească”, scrie News.ro.

„Cât sunt în funcţia de ministru al Muncii nu va scădea nicio pensie în România, ba, dimpotrivă, mă voi lupta ca pensiile părinţilor şi bunicilor noştri să crească. Altfel, salut adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind instituirea unui salariu minim la nivel european, care va fi 50% din salariul mediu! De când a reintrat la guvernare PSD a susţinut, prin Ministerul Muncii, adoptarea acestei Directive, căreia alţii, care au guvernat înainte, i s-au opus!  Rămân consecvent ideii «Oamenii, în primul rând!»”, a scris Marius Budăi, miercuri pe Facebook.
Salariul mediu brut în România este de 6.443 de lei, în timp ce salariul minim brut este 2.550 de lei. Aşadar, prin directiva europeană, salariul minim brut în România ar ajunge la 3.200 de lei brut, deci puţin peste 2.000 de lei net.
Jumătate din statele membre UE, în special cele din Estul şi Sudul Europei, au salarii minime brute sub 1.000 de euro. Printre acestea: Bulgaria (332 de euro), România (500 de euro), Grecia (774 de euro) şi Portugalia (823 de euro). În Slovenia şi Spania salariile minime depăşesc uşor 1.000 de euro pe lună. Numai şase state membre UE, toate din zona de Vest, au salarii minime de peste 1.500 de euro pe lună: Franţa, Germania, Belgia, Olanda, Irlanda şi Luxemburg. Alte şase ţări europene lasă piaţa să regleze lefurile şi nu au deloc salariu minim: Danemarca, Italia, Cipru, Austria, Finlanda şi Suedia.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Comentarii

 1. Din banii Specialilor, sper.

  S-a strans o suma frumusica, ar fi cazul sa incepeti sa faceti Justitie si sa Echilibrati Echitabil marele Dezechilibru si Marea Necinste facuta Romaniei si implicit romanilor de continuatorii celui mai pervers atac de Stat. (parintii si bunicii vostri…)

  + de asta, banul neinvestit se devalorizeaza, de la anul, trebuie golite niste conturi din Elvetia si alte paradisuri fiscale si bagati in tarisoara ca altfel se scurge in alta dimensiune …

  Pregatiti-va de Hau. O sa ramana doar Securistii sa joace patratica in toata Romanica.

 2. Gogoși!
  O. U. G. 132 / 2021.
  Actul normativ aprobat de Executiv prevede că, începând cu anul 2023, valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, comunicați de Institutul Național de Statistică.

  Este ca umpli gogosi?
  Inflația de cel putin 18%?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *