Tinerii germani şi-au pierdut apetitul pentru sparanghel, cândva leguma favorită a ţării

sparanghel, germania Sursa Foto: http://allesgerman.com

Tinerii germani strâmbă din ce în ce mai mult din nas faţă de una din cele mai iubite delicatese sezoniere: sparanghelul, transmite DPA, conform Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Un sondaj de opinie efectuat de institutul de cercetări YouGov pentru agenţia de presă DPA arată că 42% din tinerii cu vârsta între 18 şi 24 de ani nu le place deloc sau au o opinie mai degrabă nefavorabilă faţă de sparanghel.

În total, 26% dintre germanii intervievaţi au spus nu le place sparanghelul, în creştere faţă de 20% în a anul 2022.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Sparanghelul alb, preparat sub forma unui sos cremos, şi deseori însoţit de cartofi, estul unui din felurile de mâncare favorite ale germanilor.

Potrivit datelor furnizate de organizaţiile reprezentative ale Asociaţiilor producătorilor de sparanghel, germanii consumă, în medie, 1,2 kilograme de sparanghel pe an.

Sezonul la sparanghel în Germania durează, în mod obişnuit, aproximativ 12 săptămâni la finalul primăverii.

Într-o ţară care rămâne divizată politic şi economic la 35 de ani de la unificare, se pare că sparanghelul este singurul lucru pe care toţi germanii îl au în comun, în condiţiile în care studiul a scos la lumină un nivel similar de entuziasm faţă de această legumă în diferite regiuni ale Germaniei.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.