Al patrulea cel mai mare producător de energie regenerabilă din lume anunță o nouă investiție majoră în România

Redacția mart. 16, 2022 0 comentarii
eoliene EDP Renewables

Grupul EDP Renewable, al patrulea cel mai mare producător de energie regenerabilă din lume, anunță că este pregătit să investească într-o producție suplimentară de până la încă 1.000 de MW în România.

Reprezentanții grupului au participat, miercuri, la o întâlnire cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

EDP Renewable a investit până acum 750 de milioane de euro în România, iar potrivit reprezentanților companiei aceste investiții au permis dezvoltarea unor proiecte majore de energie verde, cu o capacitate totală instalată de peste 500 MW.

„Guvernul susține accelerarea eforturilor, la nivel național, orientate spre dezvoltarea sustenabilă a capacităților de producție a energiei și sprijină investitorii care contribuie la această abordare strategică”, a afirmat prim-ministrul Nicolae Ciucă, în cadrul întâlnirii.

În cadrul dialogului, a fost subliniată nevoia unui cadru care să permită stabilitate, predictibilitate și sustenabilitate acestor proiecte dedicate obținerii independenței energetice, prin folosirea resurselor regenerabile, precum cele solare și eoliene, arată Guvernul, într-un comunicat.

Sursa foto: edpr.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.