Alior Bank, una dintre cele mai mari banci din Polonia, posibilă retragere din România: vinde portofoliu de credite performante de 97 milioane lei către Patria Bank / Compania și-a reziliat anterior contracte și a restructurat operațiuni

Alior Bank

Banca poloneză Alior Bank SA (Alior Bank), prin sucursala sa din România, a vândut un portofoliu de aproximativ 4.000 de clienți de tip retail către banca românească Patria Bank S.A., potrivit unui comunicat de presă transmis de firma de avocatură CMS, care a asistat vânzarea.

Înființat în 2008 de un grup italian, Alior Bank este al optulea grup bancar din Polonia (în ceea ce privește activele). Este listat la Bursa de Valori din Varșovia și este o parte a indicelui bursier WIG20. Principalul acționar al Alior Bank este grupul PZU, una dintre cele mai mari instituții financiare din Polonia și din Europa Centrală și de Est. Tranzacția, care constă în credite de consum performante având un sold de aproximativ 97 de milioane de RON la data de 30 aprilie 2024, este estimata a se finaliza în septembrie 2024.

Presa poloneză transmitea în 2023 că banca ar părea că se retrage treptat din România, dat fiind că a reziliat contractul cu Telekom România și și-a restructurat operațiunile, scria atunci Profit.ro.

Compania a avut o pierdere de circa 40 milioane lei în 2023 și de 48 milioane lei în 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *