Antifrauda și ANSVSA fac controale la comercianții de legume-fructe din București, Ilfov și Dâmbovița

ANAF Antifrauda (1)

Direcția Generală Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF, și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au anunțat joi că au declanșat o acțiune comună de control a activității de comercializare en-gros a legumelor, fructelor și produselor agroalimentare în 17 centre comerciale și puncte de desfacere dedicate din București și județele Ilfov și Dâmbovița.

Astfel, 130 inspectori antifraudă fiscală împreună cu 120 inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor controlează modul în care operatorii economici respectă legislația specifică, transmite ANAF, într-un comunicat de presă.

Principalele aspecte vizate de acțiunea de control a inspectorilor ANSVSA sunt cele privind cerințele de trasabilitate și procedurile prin care operatorul poate identifica cu exactitate persoana fizică sau juridică de la care s-a aprovizionat și persoana juridică către care a livrat produsele pe care le comercializează.

„În timpul controalelor se prelevează probe pentru determinarea prezenței sau a depășirii limitelor admise pentru reziduurile de pesticide. Probele prelevate vor fi analizate în laboratoarele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din București și Constanța”, a transmis Fiscul.

Pentru prevenirea și combaterea fraudei fiscale și vamale, inspectorii antifraudă afirmă că verifică în detaliu toate etapele ciclului de comercializare en-gros a legumelor, fructelor și produselor agroalimentare, cu precădere în legătură cu legalitatea achizițiilor intracomunitare și importurilor, corectitudinea actelor de proveniență și de însoțire a produselor și corespondența cu realitatea a facturilor de achiziție și de vânzare.

Comentarii

  1. Nu așa! însoțiți de poliție care le verifica certificatele de producători! arși șefii de piețe,țăranii care nu dau impozit pe marfa dată samsarului,după care se plânge!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *