Autoritatea pentru Digitalizarea României a prelungit avizul tehnic pentru FREE NOW până la sfârșitul anului 2023

FREE NOW 2

Serviciul de ridesharing FREE NOW a obținut prelungirea avizului tehnic ca operator al platformei digitale de transport alternativ pentru încă doi ani, după analiza dosarului de licență desfășurată de Autoritatea pentru Digitalizarea României. Odată cu prelungirea pentru o perioadă de doi ani, avizul tehnic este valabil până la sfârșitul anului 2023.

Avizul tehnic privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto, introdus în România prin OUG nr. 49/2019, certifică desfășurarea în condiții legale a activității de transport persoane și prevede îndeplinirea unei serii de obligații din partea platformelor care intermediază aceste curse.

Conform legislației privind transportul alternativ, obligativitatea de a obține aviz de funcționare se extinde și șoferilor parteneri, care trebuie să facă dovada autorizației de transport alternativ și care dețin, pentru fiecare autoturism utilizat la efectuarea transportului alternativ, copie conformă valabilă și ecusonul pentru transport alternativ, eliberate în condițiile ordonanței de urgență.

„Șoferii parteneri sunt așteptați să reînnoiască contractul de colaborare cu platforma FREE NOW, conform procedurilor legale asociate noii perioade de funcționare, pentru a putea menține continuitatea accesului la cursele din aplicația FREE NOW, cu cel mai mic comision de pe piață”, continuă Lennart Zipfel.

FREE NOW este aplicația de ridesharing și taxi prezentă în România de pe 27 noiembrie 2019. În prezent, aplicația este disponibilă pasagerilor din 9 orașe: București, Cluj, Brașov, Iași, Constanța, Sibiu, Oradea, Timișoara și Târgu Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *