Benzina, tot mai aproape de pragul de 7 lei la Petrom. Prețul a urcat sâmbătă cu încă 4 bani la stațiile din București. Și motorina standard s-a scumpit, tot cu 4 bani, și costă cu 51 de bani mai mult față de acum două săptămâni

Petrom 22 oct 2022

Încă o scumpire a carburanților la Petrom. Prețurile afișate în această dimineață la stațiile din Capitală sunt cu 4 bani mai mari decât vineri. Este a cincea scumpire a carburanților de la Petrom în această săptămână.

Prima, mai semnificativă, a avut loc luni, când prețurile benzinei și motorinei au urcat cu 8 bani pe litru. A doua a avut loc miercuri, 19 octombrie 2022, când un litru de benzină s-a scumpit cu trei bani, iar prețul motorinei a urcat cu 5 bani pe litru. A treia, joi 20 octombrie 2022, când Petrom a crescut cu doi bani prețul litrului de benzină și motorină. Și cea de-a patra a fost marcată vineri, când prețurile au mai urcat cu doi bani.

Sâmbătă, la stațiile din Capitală, prețurile benzinei standard sunt cuprinse între 6,91 lei  și 6,97 lei, conform peco-online.  

Iar motorina standard costă între 8,40 lei și 8,43 lei.

Prețurile din imagine sunt cele afișate la stația Petrom din Calea Vitan nr. 49-55.

Seria scumpirii carburanților a început vineri 7 octombrie, după mai multe săptămâni de ieftiniri. Atunci, Petrom a majorat prețurile cu patru bani pentru litrul de benzină standard și cu opt bani pentru litrul de motorină standard.

În această perioadă, au avut loc mai multe majorări de prețuri, astfel că un litru de motorină costă astăzi cu 51 de bani mai mult. Prețul benzinei a urcat în aceeași perioadă cu 40 de bani. Cea de astăzi a fost a unsprezecea scumpire consecutivă.

La 1 octombrie, a intrat în vigoare măsura privind reducerea preţului carburanţilor cu 50 de bani pe litru, valabilă până la 31 decembrie 2022. Majorările din ultima vreme au anulat efectul compensării în cazul motorinei, lucru care s-ar putea întâmpla zilele următoare și cu benzina.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *