Bill Gates: “Voi coborî și voi ieși de pe lista celor mai bogați oameni din lume”. Miliardarul transferă 20 de miliarde de dolari din averea sa în fundația înființată cu fosta soție

Redacția iul. 14, 2022 1 comentarii
Bill si Melinda Gates

Bill Gates transferă 20 de miliarde de dolari din averea sa în dotarea Fundației Bill și Melinda Gates, care își mărește cheltuielile în fața provocărilor globale, inclusiv pandemia și războiul din Ucraina, transmite CNN Business.

Fundația ntenționează să își majoreze plățile cu 50% față de nivelurile anterioare pandemiei, de la aproape 6 miliarde de dolari la 9 miliarde de dolari în fiecare an până în 2026. Fundația se concentrează în principal pe donații caritabile care vizează îmbunătățirea sănătății globale, a egalității de gen și a educației, printre altele.

Cofondatorul Microsoft și fosta sa soție, Melinda French Gates și-au anunțat divorțul în mai 2021, precizând că vor lucra împreună în calitate de copreședinți în cadrul unei perioade de probă de doi ani.

Cu o avere netă estimată la aproximativ 114 miliarde de dolari, Bill Gates este în prezent a patra cea mai bogată persoană din lume, potrivit Bloomberg’s Billionaire Index, cea mai mare parte a averii sale fiind legată de acțiunile Microsoft.

“Voi coborî și, în cele din urmă, voi ieși de pe lista celor mai bogați oameni din lume”, a scris Gates într-o postare pe blog miercuri. “Am obligația de a-mi returna resursele către societate în moduri care au cel mai mare impact pentru îmbunătățirea vieților. Sper că și alți oameni aflați în poziții de mare bogăție și privilegiu vor face un pas înainte în acest moment”, a scris miliardarul

Sursa foto: Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *