Budăi, despre pensiile militare: Din păcate alţii au scris în PNRR termene care din punct de vedere juridic nu există în România, pensii speciale. S-a spus foarte clar că şi pensiile militare intră acolo

armata, militar Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat luni, la Parlament, că, din cauză că „unii au scris în PNRR termene care din punct de vedere juridic nu există în România, şi anume pensii speciale”, s-a spus foarte clar că şi pensiile militare intră acolo şi asta este interpretarea Comisiei Europene, citat de News.ro.

Întrebat despre pensiile militarilor, dacă se încadrează la pensii speciale, Ministrul muncii a arătat că acelaşi lucru l-a spus şi el şi liderul PSD Marcel Ciolacu, că acestea nu sunt pensii speciale şi acelaşi lucru o spun şi reglementările NATO”.

„Din păcate, alţii au scris în PNRR termene care din punct de vedere juridic nu există în România, şi anume pensii speciale. (..) Din cauza acelei interpretări a unui termen inexistent juridic, s-a spus foarte clar că şi pensiile militare intră acolo, asta e interpretarea Comisiei Europene. Noi am spus că pensiile militare, repet, nu sunt pensii speciale, avem foarte mulţi din militarii rezervişti care s-au încadrat, din păcate, şi la acele măsuri de sprijin pe care le-am avut în decursul acestui an”, a arătat Budăi.

Întrebat dacă şi în cazul militarilor şi magistraţilor se va aplica regula ieşirii la 65 de ani, Budăi a răspuns: „Ceea ce Banca Mondială ne-a trimis a fost un raport asupra legislaţiei naţionale, asupra aceea ce avem de făcut ca să îndeplinim jalonul. Ulterior, trebuei ăs avem discuţiile, trebuie să vină fiecare ministru cu propunerile lui astfel încât să mergem pe raportul Băncii Mondiale şi pe îndeplinirea jalonului”.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii

  1. pensie militară specială,nespecială…vreau plata orelor suplimentare,timp de 30 de ani,8 ore pe zi,max.48 pe săptămână…sărbători legale,sâmbăta,duminica…dublu…mulțumesc UE și Guvernului României…!…desființați pensiile speciale…!

  2. Când niste agramați locali se apucă de redactarea unor proiecte de legi importante și trimit șefilor de la Bruxelles aceste proiecte,atunci se întâmplă ceea ce vor și unii și alții: economie la bugetul statului pe spatele unei categorii mult prea umilite in tara asta,pensionarii militari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *