Bursele europene au scăzut marţi pentru a patra sesiune consecutivă

bursa-economie-criza

Bursele europene au scăzut marţi pentru a patra sesiune consecutivă, în condiţiile în care sentimentul negativ a cuprins pieţele globale, transmite CNBC, conform News.ro.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 0,6%, majoritatea sectoarelor fiind în teritoriu negativ. Acţiunile tehnologice au înregistrat cea mai mare scădere, cu 2%, în timp ce titlurile auto au fost în declin cu 1,2%.

Semnele că Banca Angliei şi Banca Centrală Europeană (BCE) vor menţine dobânzile neschimbate, în timp ce Rezerva Federală ar putea avea în rezervă o altă creştere, au influenţat şi monedele europene.

Lira sterlină şi euro au înregistrat minime ale ultimelor şase luni faţă de dolarul american.

Pieţele regionale de acţiuni au închis şi luni în scădere, cu bursele majore şi aproape toate sectoarele în teritoriu negativ.

Randamentul obligaţiunilor pe 10 ani al Germaniei a atins luni cel mai înalt punct din 2011, potrivit Reuters, deoarece randamentele zonei euro au crescut şi ele.

Investitorii aşteaptă datele privind inflaţia din regiune, care urmează să fie publicate vineri şi care ar putea influenţa următoarea mişcare a Băncii Centrale Europene.

Indicii DAX din Germania şi CAC 40 din Franţa au scăzut cu 1%, respectiv 0,7%. Indicele FTSE 100 din Regatul Unit a rămas neschimbat, deoarece o serie de firme listate la Londra – inclusiv distribuitorul de electronice RS Group, banca Barclays şi firma de livrare de alimente Ocado – au avut o evoluţie peste cea a pieţei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *