CA Immo nu-și va mai crește portofoliul românesc. Compania a ajuns la echilibru cu 7 clădiri de birouri în București

orhideea towers

Deși continuă să urmărească oportunitățile de pe piața românească, austriecii de la CA Immo par a-și fi stabilizat portofoliul și nu intenționează să dezvolte încă un proiect de birouri, cel puțin pe termen scurt și mediu. Compania deține șapte clădiri de birouri, toate în București, cu o suprafață totală de 165.000 mp, evaluat la 390 milioane de euro.

Ultimele clădiri intrate în portofoliul CA Immo sunt Orhideea Towers din zona de centru vest a Capitalei, de 37.000 de euro, care a necesitat investiții de circa 75 milioane de euro și Campus 6.1, de 22.600 mp, preluat de la Skanska pentru 53 milioane de euro și amplasat lângă zona Politehnică.

„În ultimii ani ne-am extins și concentrat portofoliul românesc pentru a fi un portofoliu de birouri de clasă A în locațiile din centrul Bucureștiului. Odată cu finalizarea proiectului de birouri Clasa A Orhideea Towers și achiziționarea Campus 6.1 – care este o dezvoltare modernă de birouri de clasă A finalizată în 2018, am adăugat două proiecte de referință de înaltă calitate într-una dintre cele mai atractive zone din centrul Bucureștiului pentru portofoliul nostru românesc aproape complet închis în 2018”, spun pentru Economedia oficialii CA Immo.

Potrivit companiei, portofoliul său românesc este format din șapte clădiri de birouri, majoritatea în aproape de centrul Bucureștiului. Valoarea contabilă a portofoliului de investiții cuprinzând aproximativ 165.000 mp de suprafață închiriabilă este de aproximativ 390 milioane de euro, reprezentând aproximativ 7% din totalul activelor sale imobiliare internaționale, iar rata de ocupare a activelor CA Immo din București se ridica la jumătatea acestui an la 92,7%.

„Astăzi, portofoliul nostru românesc are o vizibilitate, ocupare și dimensiuni de care suntem foarte mulțumiți și care ne permite să acomodăm planurile de expansiune ale companiilor românești cu creștere rapidă, dintre care multe sunt parteneri de lungă durată. La fel ca pe toate piețele noastre, suntem deschiși la tot felul de oportunități în București și ne uităm continuu la ele. În prezent, însă, nu avem planuri să dezvoltăm un nou proiect de birou. În ceea ce privește alte clase de active, ne-am retras din clasa de active logistice din Europa Centrală și de Est acum câțiva ani pentru a deveni o companie de birouri pură, care este activitatea noastră principală și va rămâne așa în viitor”, conchid cei de la CA Immo.

Compania a vândut în 2013-1024 proiectul sau industrial Europolis Logistic Park, de 214.000 mp, către cehii de la P3, deținuți atunci de TPG și Ivanhoe Cambridge. Acum P3 este controlat de GIC fondul suveran la statului Singapore.

Sursa foto: CA Imo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *