Ce destinații preferă turiștii români în vacanța de iarnă

galapagos, insule, vacanta, turism

Turiștii români au ales pentru vacanța de iarnă și de sărbătorile de la sfârșitul anului mai ales destinații calde, cea mai căutată dintre turiștii touroperatorului Paralela 45 fiind Hurghada cu plecări din București, Baia Mare, Cluj, Iași, Oradea și Timișoara.

De altfel, cea mai căutată destinație a primăverii a revenit în atenție și în sezonul rece, iar Paralela 45 are multe plecări din toate orașele mari din România, cu zboruri din 23.10.2021 până în 08.01.2022.

Cele mai cerute plecări sunt cele de Revelion și din prima săptămâna din 2022. Românii vor să înceapă anul bine, la relaxare și all inclusive. Plecările de Revelion se apropie de un grad de ocupare de 70% și suntem abia în luna octombrie.

De asemenea, mulț turiști optează pentru circuite, pentru a vizita piețele de Crăciun și a petrece noaptea dintre ani într-o capitală plină de viață, iar plecările se fac atât cu avionul cât și cu autocarul.

Printre traseele favorite ale turiștilor români sunt:

  • Vacanță de 1 decembrie în Praga, Lisabona, Amsterdam sau Istanbul;
  • Vizite la piața de Crăciun din Viena sau Budapesta;
  • Petrecere de Revelion aproape de casă (Grecia- Atena, în circuit Canakkale-Kusadasi-Istanbul, în Maroc sau în Lisabona;
  • Crăciun-Revelion-Săptămâna de Relaxare în Maldive.

Zboruri charter din București și Cluj, cu plecări din 28.11.2021 – 30.01.2022

O altă destinație iubita de turiștii români este Zanzibar, superbă insula în mijlocul oceanului Indian, pentru care sunt plecări care includ sărbătoarea de 1 Decembrie, Crăciunul, Revelionul și săptămâna de relaxare. Ultima cursa în 24.01 cu plecare din București.

În fine, o altă destinație cautată de români este Dubai, cu plecări din București (28.11.2021 – 20.02.2022) și Timișoara (30.12.2021 – 06.01.2022). Acolo se pot efectua ATV riding prin deșert, vizită la Wild Wadi Water Park, sau la Abu Dhabi, la Ferrari World, Burj Khalifa și Burj al Arab.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *