Cine e Adrian Câciu, masonul specialist în agronomie propus de PSD la Ministerul Finanțelor: Fost funcționar la Ministerul Agriculturii, fără funcții politice sau de conducere

Mihai Roman nov. 22, 2021 1 comentarii
Adrian Câciu

Liderii PSD l-au votat luni ministru al Finanțelor în guvernul Ciucă pe Adrian Câciu, un economist fără funcție în partid. El are studii economice, iar cea mai mare parte a carierei s-a derulat în Ministerul Agriculturii și instituții subordonate. În schimb, în trecut fost membru al asociației masonice Marea Lojă Națională.

Până în noiembrie 2019 Adrian Câciu a fost membru al comitetului de conducere al Agenției Domeniilor Statului, instituția care gestionează terenurile agricole închiriate de stat unor fermieri, potrivit ultimei sale declarații de avere.

El a fost în 2018 directorul de cabinet al secretarului de stat Dragoș Botănoiu, anterior lucrând pe diverse poziții în minister și Administrația Domeniilor Statului.

Ultima declarație de avere, aferentă anului 2020, îl arată angajat la Ministerul Agriculturii, pe funcția de consilier superior. În anul respectiv a mai câștigat 12.500 de lei din consultanță economică, plus 3.500 de lei din drepturi de autor.

Câciu s-a remarcat în ultimii ani prin desele apariții TV pe post de analist economic.

Câciu are și un blog. Textul introductiv începe astfel:

  • ”Ce tare!!! Aici ar trebui să vă spun cine sunt! Mulţi dintre voi mă cunosc, ceilalţi mă vor cunoaşte mai mult prin prisma postărilor de pe acest blog, astfel că o prezentare „civilă” o voi face succint, în continuare :
  • Născut în ’74, iată, deja în secolul trecut (mamă, ce mare am crescut!!!), am trecut prin toate, ca să fiu ceea ce sunt. Nu, nu sunt cineva special, sunt un om cât se poate de normal, care profită la maxim de ceea ce viaţa îi dăruieşte şi care se călăuzeşte după principiul „dacă iubeşti viaţa, atunci şi viaţa te va iubi pe tine”. Sunt economist de profesie, îmi place să gândesc, îmi place să cunosc lucrurile şi să le fac atunci când ştiu cu ce se mânâncă, îmi place să citesc, îmi plac oamenii şi în general, lumea, cânt, dansez, trăiesc”.

Sursa foto: Facebook/Adrian Câciu

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.