Compania de produse chimice Clariant își închide fabrica de bioetanol din România

Fabrica Clariant

Clariant, o companie de produse chimice de specialitate axată pe durabilitate, a anunțat astăzi decizia de a închide producția de bioetanol sunliquid de la Podari, România, și de a reduce activitățile conexe ale liniei de afaceri Biofuels & Derivatives din Germania (Straubing, Planegg și München), potrivit unui anunț al companiei.

După ce a dezvoltat tehnologia sunliquid, Clariant a luat decizia, în 2017, de a înființa propria fabrică comercială sunliquid la Podari, care a început să producă bioetanol în al doilea trimestru al anului 2022.

În iulie 2023, Clariant a început o evaluare strategică a opțiunilor pentru uzină, după ce a devenit clar că uzina nu atingea parametrii operaționali vizați de Clariant.

Conducerea Clariant a ajuns la concluzia că, având în vedere pierderile continue, economia fabricii din Podari nu poate justifica pentru Clariant continuarea creșterii, ceea ce ar necesita cheltuieli de capital suplimentare semnificative.

În urma anunțului de astăzi, activitățile din cadrul liniei de afaceri Biofuels & Derivatives care au sprijinit dezvoltarea și accelerarea fabricii vor fi reduse. Capacitățile necesare pentru a menține tehnologia și pentru a îndeplini obligațiile contractuale existente vor fi păstrate.

Sursă foto: Clariant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *