Continuă scumpirea carburanților la Petrom, prima majorare de preț din aprilie

Statie Petrom 5

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a majorat prețul benzinei și motorinei cu 4 bani pe litru, prima scumpire din luna aprilie.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează joi 04 aprilie 2024 următoarele prețuri: 7,22 lei pentru un litru de benzină standard și 7,43 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Precedenta modificare de preț a avut loc sâmbătă 30 martie, când Petrom a scumpit benzina, cu 4 bani pe litru. Tot cu patru bani s-a scumpit benzina pe 26 martie, și pe 19 martie, când și prețul motorinei a urcat cu 4 bani pe litru. De asemenea, prețul motorinei  a scăzut joia trecută, pe 28 martie, cu trei bani.

Potrivit peco-online, la stațiile Petrom din Capitală, prețul unui litru de benzină standard este cuprins acum între 7,16 lei și 7,23 lei pe litru. În cazul motorinei standard, prețurile variază între 7,41 lei și 7,44 lei pe litru.

Comparativ cu luna trecută, pretul mediu al unui litru de benzina s-a majorat cu 0,3%, ceea ce înseamnă ca un plin (50 de litri) costă astăzi cu 1 leu mai mult decat în urmă cu 30 de zile.

In cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 1,8%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 7 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În aceasta perioadă, România se afla pe locul al 4-lea în Uniunea Europeană in topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Bulgaria, Cipru, Malta.

În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 3 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria și Malta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *