Contract pentru termocentrală nouă pe gaze în Craiova, scos la licitație, pentru 200 milioane de euro

Electrocentrale Craiova Sursa foto: Facebook / Sindicatul Liber Independent CET Craiova II

Electrocentrale Craiova a a scos la licitație în SICAP un contract de 1,07 miliarde lei pentru construcția unei termocentrale noi în cogenerare pe gaze de 295 MW, proiect care beneficiază de o finanțare nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) de 820 milioane lei, potrivit unei informări făcute anul trecut.

Electrocentrale este desprinsă din Complexul Energetic Oltenia, asigură energie termică pentru Craiova și produce ocazional și energie electrică.

„Antreprenorul va realiza toate expertizele și studiile necesare pentru autorizarea și executarea legală a lucrărilor, asigurându-se că acestea respectă normele și reglementările în vigoare. Costurile cu taxele asociate obținerii acestor documente vor fi suportate de către Beneficiar. PROIECTARE ȘI INGINERIE Antreprenorul va întocmi și furniza documentatiile de Proiectare în conformitate cu Prevederile legale, precum: • Proiect Tehnic de Execuție • Dispoziții de Șantier • Documentație As-Build • Studii de teren, expertize tehnice, etc, Scopul acestor lucrări nu este limitat la activitățile precizate mai sus, ci va include și orice alte activități necesare pentru realizarea lucrărilor descrise în prezentele cerințe. ASISTENȚA TEHNICĂ DIN PARTEA PROIECTANTULUI”, se arată în caietul de sarcini al licitației. Contractul se va întinde pe șase ani, cu tot cu pregătire și asistență tehnică asociată.

Sursa foto: Facebook / Sindicatul Liber Independent CET Craiova II

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *