Criza semiconductorilor: Honda suspendă temporar producția în SUA și Canada

ford, masini, fabrica, auto

Honda a anunțat că va suspenda temporar o parte a producției în toate uzinele din Statele Unite și din Canada, începând de săptămâna viitoare, din cauza unor probleme legate de lanțul de aprovizionare, potrivit Radio-Canada.

Un purtător de cuvânt al constructorului nipon de automobile a declarat pentru Reuters că producția va fi suspendată săptămâna viitoare în majoritatea uzinelor americane și canadiene, din cauza “impactului COVID-19, a congestionărilor din diferite porturi, a penuriei de microcipuri și a condițiilor meteorologice severe de iarnă din ultimele săptămâni”.

Honda nu a precizat care este volumul de producție afectat.

Constructorii General Motors și Ford au fost nevoiți și ei să suspende producția în mai multe uzine, cu un cost de mai multe miliarde de dolari.

Sam Fiorani, vicepreședinte la AutoForecast Solutions, a precizat că în mod obișnuit Honda produce circa 30.000 de vehicule săptămânal în Statele Unite și în Canada.

Recent, președintele american Joe Biden a semnat un decret care prevede verificarea lanțurilor de aprovizionare considerate esențiale, mergând de la semiconductori, minerale critice, inclusiv pământurile rare, și până la produsele farmaceutice.

În iunie 2019, administrația Donald Trump a creat un plan de acțiune pentru stabilirea a 35 de elemente strategice, printre care uraniu, titan și pământuri rare, de care SUA sunt dependente în mod particular.

Într-un raport, administrația Trump arăta că pentru 14 dintre aceste 35 de materiale importurile reprezintă peste 50 % din consumul anual în Statele Unite. (Foto – gov.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *