CTP, cel mai mare proprietar de spații industriale și logistice din România, se va concentra pe creștere organică în acest an

ctp, parc logistic Sursa foto: CTP.eu

CTP, cel mai mare proprietar de spații industriale și logistice din România, cu peste două milioane mp, se va concentra anul acesta, potrivit Anei Dumitrache, șeful pe țară al companiei, pe creștere organică, și va lucra mai ales la lansarea de proiecte noi și extinderea celor vechi.

„Avem în construcție o suprafață reprezentativă din totalul pipeline-ului așteptat în piață în acest an, în București, precum și în Transilvania și zona de vest a țării. Ne concentrăm pe extinderea parcurilor din portofoliul CTP, inclusiv CTPark Bucharest West, aflat la km 23 pe Autostrada A1, planificat să devină cel mai mare parc industrial din Europa și având deja o suprafață record de 750.000 mp. Bucureștiul se conturează tot mai clar ca un hub regional, astfel încât avem în extindere și alte proiecte: CTPark Bucharest, parcul de la km 13, dar și CTPark Bucharest North, aflat în zona Ștefănești – Afumați”, spune, pentru Economedia, Ana Dumitrache.

Compania continuă să dezvolte proiecte industriale și logistice și la Timișoara, Arad, Sibiu și Oradea, unde va începe în curând dezvoltarea proiectului CTPark Oradea Cargo Terminal, conectat direct cu Aeroportul Oradea.

„Anul acesta, obiectivul nostru este dezvoltarea organică a portofoliului. Construim mult și dorim să ne extindem amprenta în spațiile pe care le-am achiziționat recent. Dar, dacă apar oportunități în zona de achiziții, o să profităm de ele, fără îndoială”, explică Dumitrache.

De altfel, presa a scris la începutul anului că CTP are un buget pentru acest an de 300 de milioane de euro în România, pentru achiziții de terenuri, de proiecte noi de la companii concurente și pentru extinderea proiectelor existente.

În plus față de volumul de construcții, compania vine și cu o noutate, pentru a satisface cererea ridicată de spații flexibile, și anume CTFlex, un produs dedicat companiilor mici și medii.

„CTFlex e un produs nou pe care l-am denumit așa tocmai pentru a fi ușor de reținut și identificat de către companiile care au nevoie de spații mici sau medii. Sunt spații flexibile, pe care cei interesați le pot accesa în parcurile noastre din București și din țară, începând cu suprafețe de 500 mp. Dezvoltăm în total peste 70.000 mp de spații CTFlex, care pot acomoda până la 140 de companii”, afirmă Ana Dumitrache.

CTP a fost foarte activ în 2021 pe piața achizițiilor de spații logistice și industriale și a cumpărat un portofoliu de parcuri de 153.000 mp de la Olympian Parks, care a deschis companiei belgiene și piața din Brașov și a achiziționat aproximativ 112.000 mp de spații industriale de la maltezii Zacaria Industrial, reprezentând parcuri din patru orașe, Craiova, Sibiu, Arad și Oradea.

În fine, compania a cumpărat 25.000 de spații logistice de la Mobexpert.

Sursa foto: CTP.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *