Cum Audi încearcă să intre în Formula 1, germanii caută variante de înțelegeri cu McLaren, Red Bull sau Williams

McLaren

Audi explorează diferite forme de înțelegeri cu producătorul britanic de mașini sport McLaren, deoarece producătorul german caută modalități de a intra în cursele de Formula 1 și de a-și promova tehnologia mașinilor electrice, potrivit Bloomberg. De altfel, McLaren a negat faptul că ar fi fost achiziționat de Audi sau BMW, dar e deschis la colaborări cu orice membru relevant al pieței auto.

Producătorul intenționează să studieze situațiile financiare ale McLaren în săptămânile următoare pentru a ajuta la deciderea cu privire la potențiale tranzacții, potrivit unor persoane familiare cu problema. Brandul premium al Volkswagen AG a prezentat anterior ideea de a achiziționa McLaren ca o modalitate de a obține acces la afacerea de Formula 1, dar McLaren a considerat oferta ca fiind prea mică.

Compania germană ar putea să nu decidă până anul viitor dacă va face echipă cu McLaren și ar putea, de asemenea, să urmărească parteneriate alternative cu Red Bull Racing sau Williams Racing.

Audi „ia în considerare în mod obișnuit diverse idei de cooperare”, a spus o purtătoare de cuvânt, refuzând să comenteze mai mult.

Cert e că Audi urmărește cea mai prestigioasă competiția pentru mașini din lume pentru a prezenta tehnologia vehiculelor electrice pe măsură ce Formula 1 devine mai sustenabilă. Pe circuit, Audi ar trebui să concureze cu Mercedes, care domină Formula 1, și are de gând să-și mențină avantajul pe măsură ce se pregătește pentru era mașinilor electrice.

Planurile ca Audi și, potențial, marca soră a grupului VW, Porsche, să concureze în Formula 1 încă din 2026, se bazează pe faptul că aceasta va fi complet electrică până atunci și dacă va respecta limitele de costuri, totul ar funcționa bine.

Mașinile de curse actuale sunt propulsate de motoare hibride de înaltă performanță, iar Formula 1 s-a angajat să își reducă amprenta de carbon la zero până în 2030.

Sursa foto: McLaren, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.