McLaren neagă achiziția companiei de Audi sau BMW, dar nu exclude colaborarea cu acestea și alți jucători relevanți din piață

McLaren

După ce, în weekend, presa a scris că Audi a preluat McLaren Group, cei din urmă au negat faptul că ar fi fost cumpărați de Audi. În weekend presa a anunțat că Audi și rivalul său BMW concurează pentru achiziționarea producătorului britanic de super-mașini, afectat de probleme financiare.

BMW se uită la afacerea cu supercar-uri a McLaren, în timp ce Audi e interesat de unitatea de Formula 1, a informat duminică publicația germană Automobilwoche.

Revista britanică de autovehicule Autocar a citat o sursă care spune că Audi a prezentat o ofertă de cumpărare a McLaren și a ajuns la un acord cu fondul suveran din Bahrain, care controlează McLaren, dar compania britanică a spus că raportul Autocar „este complet inexact”.

„Strategia tehnologică a McLaren a implicat întotdeauna discuții și colaborare continuă cu parteneri și furnizori relevanți, inclusiv cu alți producători de automobile, cu toate acestea, nu a existat nicio schimbare în structura de proprietate a grupului McLaren”, a declarat compania într-o declarație trimisă prin e-mail către Automotive News Europe.

Audi a declarat mai devreme pentru Reuters că ia în considerare în mod regulat diferite oportunități de cooperare, dar nu a comentat cazul McLaren. În schimb, Automobilwoche a anunțat duminică că BMW va purta discuții cu fondul suveran al Bahrainului, Mumtalakat, la începutul lunii viitoare.

Un purtător de cuvânt al BMW a spus că articolul Automobilwoche este „greșit”.

McLaren a încercat să-și repare finanțele în urma impactului pandemiei. În iulie, compania a strâns 550 de milioane de lire sterline  de la investitorii existenți și prin vânzarea acțiunilor preferențiale și a bonurilor de acțiuni către susținători noi, precum Ares Management și Fondul de investiții publice din Arabia Saudită. De asemenea, compania a strâns 620 de milioane de dolari dintr-o emisiune de obligațiuni.

Luna trecută, CEO-ul Mike Flewitt a demisionat de la producătorul de supercaruri, după opt ani la conducere.

Sursa foto: McLaren

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.