Dräxlmaier va investi 200 de milioane de euro la Timișoara pentru a produce baterii pentru mașini electrice

Carmen Radu iun. 14, 2021 0 comentarii
Draxlmaier baterii electrice Dominic Fritz

Compania germană Dräxlmaier va investi 200 de milioane de euro în fabrica din Timișoara, în următorii șase ani, pentru a produce baterii pentru mașini electrice, a anunțat luni primarul orașului Dominic Fritz. Peste 1.000 de locuri de muncă pentru specialiștii din industria auto vor fi create în următorii ani.

„Timișoara va produce baterii pentru automobile electrice din întreaga lume. Prin investiția Companiei Dräxlmaier, de 200 de milioane de euro în următorii șase ani în e-mobilitate, pe care am avut bucuria să o anunțăm astăzi, orașul nostru se poziționează ca un jucător important pe piața națională și europeană a tehnologiilor verzi. Sper ca această investiție să atragă după sine și alte proiecte în acest domeniu, dar și forță de muncă înalt calificată pentru cele 1.000 de locuri de muncă pe care compania germană le va crea în Timișoara. Le urez succes și îi asigur de tot sprijinul Primăriei Timișoara. Sper ca în curând să-l felicit și pe primul timișorean care va conduce o mașină electrică dotată cu o baterie fabricată la Timișoara”, a scris Fritz, pe Facebook.

Valoarea investiției în clădiri și echipamente de producție se ridică la peste 200 de milioane de euro și va fi implementată în următorii șase ani. Proiectul va fi realizat în mai multe etape și presupune construirea a peste 40.000 de mp de zone de producție, depozite și clădiri de birouri. Dräxlmaier Timișoara va produce aici componente electronice și de înaltă tensiune. Datorită noilor produse E-mobility, numărul tehnologiilor de producție va crește masiv. Un punct culminant este viitorul sistem de asamblare a bateriilor pentru mașinile hibrid ale unui producător de automobile premium începând cu 2022.

„Prin proiecte inovatoare în domeniul electromobilității, Dräxlmaier Timișoara va crea peste 1.000 de locuri de muncă pentru specialiști în tehnologii de top și procese de producție la cele mai înalte standarde din industria auto. Mizăm pe termen lung pe susținerea și parteneriatul cu autoritățile locale pentru implementarea cu succes a acestui proiect de anvergură. Compania este un partener de tradiție al comunității locale și dorim să contribuim în continuare la dezvoltarea acesteia și să evoluăm împreună și în următorii ani. Suntem mândri că fabrica din Timișoara este nominalizată să joace un rol cheie în strategia globală de E-mobility a Dräxlmaier Group”, spune Dr. Alexander Schubel, Directorul General Operations al Dräxlmaier Timișoara.

Dräxlmaier Timișoara a anunțat încă din decembrie că va investi în tehnologie modernă și va realiza componente electronice și baterii de înaltă tensiune pentru automobile electrice

„Cu sistemele noastre de baterii din segmentul E-mobility, sprijinim producătorii de automobile pentru a face mobilitatea viitorului și mai sigură, mai confortabilă și mai durabilă. Fabrica va cunoaște mai multe etape de dezvoltare în următorii ani. Vom implementa o serie de noi proiecte pentru automobilele electrice. Portofoliul de produse, tehnologia și procesele de producție din fabrică se vor schimba”, spunea atunci Dr. Alexander Schubel, Directorul General Operations al Dräxlmaier Timișoara.

Compania anunța că în 2021 vor fi implementate procese noi de producție: robotică, echipamente de testare de înaltă tensiune, linii de asamblare automatizate și tehnologie pentru realizarea bateriilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *