EXCLUSIV. JTI scumpește țigările în câteva zile. Vezi noile prețuri

Tigara

Pe 29 decembrie, liderul pieței locale de țigări, BAT, a scumpit sortimentele comercializate, așa cum Economedia a relatat, în premieră. După cum este obiceiul, ceilalți jucători din piață scumpesc și ei, iar acum este rândul JTI. Astfel, din 10 ianuarie, potrivit unei liste intrate în posesia Economedia, JTI majorează prețurile sortimentelor comercializate, Winston, Sobranie, Camel și Winchester cu 0,50 bani pe pachet, adică aceeași majorare făcută acum 10 zile și de BAT. Pachetul de Sobranie va costa 25,50 lei, Winston, în funcție de sortiment, va costa 22,50 lei sau 23 de lei pe pachet, Camel, de la 19 la 23 lei pe pachet, iar Winchester va costa 22,50 lei.

Toate prețurile nou valabile de la JTI le puteți găsi în lista atașată.

BAT, ca lider al pieței, operează de obicei primul scumpirile. Ceilalți mari comercianți, Phillip Morris, JTI, îl urmează, la interval scurt. Precedenta scumpire a țigărilor a fost făcută în septembrie. În total, 2022 a adus, pe medie, 1 leu în plus pe fiecare pachet de țigări.

Distribuitorii scumpesc acum țigările în perspectiva creșterii accizei pe produsele din tutun, inclusiv țigarete, pe care Ministerul Finanțelor le operează de la 1 aprilie 2023. Practica în piață este ca, mai înainte să intre în vigoare un nou regim al accizelor, pentru ca scumpirea să nu fie brutală, peste noapte, distribuitorii să facă scumpiri intermediare, cum este cea de acum.

În ultimii 10 ani, prețul mediu al unui pachet de țigări vândut în România s-a dublat, de la 11 lei la 21 lei.

pixabay.com

Comentarii

  1. cand m-am lasat de fumat, prin 2010, tigarile erau vreo 6 sau 7 lei pachetul. si atunci mi se parea mult. acum mi se pare ca e o prostie sa irosesti 22-25 de lei pe un pachet de tigari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *