Firmele din Marea Britanie au redus angajările de personal permanent și le preferă pe cele temporare, arată un sondaj al recrutorilor

Redacția mai 10, 2023 0 comentarii
londra, marea britanie

Firmele britanice au redus angajările de personal permanent prin intermediul agențiilor de recrutare în cel mai rapid ritm din ultimii peste doi ani, arată un sondaj publicat  miercuri, cu o zi înainte ca Banca Angliei să anunțe cea mai recentă măsură pentru a combate presiunea inflației, scrie Reuters.

Confederația de recrutare și ocupare a forței de muncă (REC) a precizat că angajările temporare – care adesea cresc atunci când angajatorii sunt nesiguri cu privire la perspectivele economice – au crescut în cel mai rapid ritm din ultimele șapte luni.

“După o lună mai bună în martie, în aprilie am văzut cum angajările permanente au scăzut rapid, iar companiile se îndreaptă către angajările temporare pentru a le ajuta să treacă peste. Londra a avut o lună deosebit de dificilă”, a declarat directorul executiv al REC, Neil Carberry

Sondajul REC a arătat că disponibilitatea personalului a crescut pentru a doua lună consecutiv în aprilie, în condițiile în care unele companii au concediat angajați, iar oamenii au căutat locuri de muncă mai bine plătite pentru a face față unei rate a inflației care a rămas peste 10% în martie.

Salariile pentru persoanele care încep să ocupe posturi permanente au crescut în cel mai rapid ritm din ultimele patru luni, lucru care probabil va fi luat în considerare de Banca Angliei, care se teme că saltul inflației se va transforma într-o problemă de lungă durată pentru economia Marii Britanii.

Majoritatea investitorilor și economiștilor se așteaptă ca Banca Angliei să majoreze joi rata dobânzii bancare pentru a 12-a ședință consecutivă.

 

Sursa foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *