Florin Cîțu, despre păstrarea în funcție a directorului CFR Călători: “Trebuie să fim foarte atenţi pentru că astfel de lucruri le decontăm toţi”

Redacția iul. 31, 2021 1 comentarii
tren cfr calatori

Primul ministru Florin Cîţu afirmă că atribuţiile privind demiterea sau păstrarea în funcţie a directorului CFR Călători sunt ale ministrului Transporturilor, însă subliniază că, în opinia sa, “nu trebuie să deconteze o întreagă guvernare pentru un singur director”, transmite News.ro. Declarațiile vin în contextul în care un tren, care transporta inclusiv copii, a stat blocat în câmp câteva ore, iar apoi directorul CFR a făcut comentarii controversate pe această temă.

Întrebat sâmbătă, la Tulcea, cum comentează faptul că directorul CFR Călători nu a fost schimbat din funcţie, Cîţu a afirmat: “Eu rămân la ceea ce am spus acum două zile: trebuie să fim foarte atenţi pentru că astfel de lucruri le decontăm toţi, le decontează toată guvernarea, nu le decontează numai un anumit partid politic”.

“Şi de aceea rămân la ceea ce am spus acum două zile, că uneori trebuie să luăm astfel de decizii, decizia este la ministrul Transporturilor”, a declarat primul ministru. “Eu cred că nu trebuie să deconteze o întreagă guvernare pentru un singur director”, a adăugat Cîțu.

Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a transmis clarificări cu privire la o serie de declaraţii făcute anterior. “A fost un moment de lipsă de concentrare pe fondul oboselii acumulate după o noapte petrecută la serviciu, sub nicio formă nu vreau să se înţeleagă că aş fi indiferent la disconfortul pasagerilor”, a explicat Vizante.  Directorul CFR Călători a spus că, mai ales în situaţii dificile, compania a depus şi depune toate eforturile pentru a depăşi dificultăţile survenite cât mai rapid.

Vizante a intervenit, joi, la Antena 3, şi, întrebat de ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la trenul în care se aflau copii care se întorceau din tabără, a declarat: ”De ce mă întrebaţi pe mine? Noi am pus la dispoziţia CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste linie (…) Încercaţi, totuşi, să vorbiţi cu responsabilii, cei care se ocupă de circulaţie. (…) Cred că e impropriu să spuneţi că au stat abandonaţi (…), încercaţi să găsiţi transbordare pentru 1.000 de călători la 1 noaptea”.

Întrebat dacă pasagerii au primit cel puţin apă, Vizante a declarat: ”Vor primi când ajung la Bucureşti”.

Ministrul Transporturilor l-a apărta pe Vizante. Cătălin Drulă a spus la Antena 3 că Ovidiu Vizante nu a dormit toată noaptea și a lucrat pentru a găsi soluții în vederea remedierii situației.

În această săptămână, CFR a mai fost implicată într-un incident. La Fetești a avut loc un accident feroviar între două trenuri de marfă. Ulterior, șoferul locomotivei a fost reținut de polițiști fiindcă se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul accidentului.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *