Ford Otosan, care va cumpăra fabrica de la Craiova, a început producția variantei electrice a Ford Transit și va demara construcția unei fabrici de baterii

ford Sursa foto: Ford

Ford Otosan a demarat producția modelului comercial E-Transit pentru clienții săi din Europa, la fabrica din Kocaeli, Turcia. Compania a primit deja peste 5.000 de comenzi pentru modelul electric.

„Fabrica Kocaeli a Ford Otosan este inima de producție a vehiculelor Transit din Europa și această sărbătorire a producției de E-Transit deschide un nou capitol electrificat pentru parteneriatul nostru deja puternic”, a afirmat Hans Schep, director general, Ford Pro Europa. „Acesta este primul pas în transformarea locației din Kocaeli. Aici vom avea un centru major de producție pentru vehicule comerciale electrice în Europa.”

E-Transit este versiunea complet electrică a celei mai bine vândute autoutilitare în Europa.

„Producția de E-Transit în fabrica noastră din Kocaeli, unde electricitatea furnizată este 100% regenerabilă, este un motiv de mândrie pentru noi și un alt moment de răscruce pentru rolul nostru tot mai important pentru strategia de electrificare Ford”, a afirmat Güven Özyurt, directorul general, Ford Otosan. „Credem că electrificarea legendarului model Transit este o tranziție majoră și un pas important pentru a face din Ford Otosan baza de producție a vehiculelor comerciale electrice Ford.

Pentru a satisfacere toate cererile de modele electrice Ford, Ford Otosan investește două miliarde de euro și face angajări de aproximativ 3.000 de persoane pentru a crește capacitatea de producție a vehiculelor, inclusiv pentru următoarea generație de modele Transit Custom.

Fabrică de baterii pentru mașini electrice

Trecerea Ford la un viitor complet electric în Europa a fost evidențiată de un anunț recent conformă căruia Ford, SK On Co., Ltd. și Koç Holding au semnat un memorandum fără caracter obligatoriu pentru un nou Joint Venture în Turcia. În condițiile încheierii unui contract final, cei trei parteneri plănuiesc să creeze unul dintre cele mai mari centre de producție de baterii pentru EV din zona extinsă a Europei. Se estimează că producția va începe chiar de la mijlocul deceniului curent, cu o capacitate anuală estimată cuprinsă între 30 și 45 de gigawați/oră.

De asemenea, Ford Otosan va cumpăra fabrica Ford de la Craiova, unde din 2024 va fi produs modelul electric al Ford Puma. Tot până în 2024, E-Transit va fi însoțit de alte patru modele complet electrice din familia Transit, pe măsură ce Ford avansează spre obiectivul său de zero emisii pentru toate vehiculele vândute în Europa și o amprentă neutră de carbon până în 2035 pentru unitățile sale de producție din Europa, incluzând logistica și furnizorii.

Sursa foto: Ford

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *