FOTO Kia a prezentat conceptul EV 9, un SUV electric care va concura Tesla

kia electric

Kia Motors a anunțat că viitorul său crossover electric EV6 a depășit recordul anterior al Tesla pentru cel mai scurt timp de încărcare, în timp ce era condus prin Statele Unite, cu mai mult de cinci ore. De asemenea, sud coreenii au prezentat modelul electric Kia EV 9, care se așteaptă să intre în producție în jurul anului 2024.

“Ei (n.r. Tesla) au vânzări puternice și au o conștientizare foarte bună a publicului. Dar nu totul este pentru toată lumea. Așa că ar trebui să existe întotdeauna o alternativă”, a spus Michael McHale, directorul de experiență a mărcii Kia.

Sursa foto: Kia

Accentul pus pe SUV-urile electrice reflectă preferința puternică a consumatorilor din SUA pentru SUV-uri, care se vând de obicei la prețuri mai mari decât sedanurile de dimensiuni similare. SUV-urile mari reprezintă segmentul cel mai bine vândut pe piața din SUA, au spus directori și analiști din industrie.

Conceptul EV9 măsoară 4,930 mm în lungime, 2,055 mm lățime, 1,790 mm înălțime și are un ampatament de 3.100 mm. SUV-ul complet electric oferă o autonomie de rulare de până la 480 de kilometri.

Sursa foto: Kia

Dispune, de asemenea, de tehnologie de încărcare ultra-rapidă de ultimă generație, cu un încărcător de 350 kW, care permite grupului său propulsor electric avansat al bateriei să umple energie de la 10% la 80% în 20-30 de minute.

Concurenții Tesla pariază, de asemenea, pe funcții noi, cum ar fi un ecran rotativ al tabloului de bord în SUV-ul Fisker Ocean, pentru a se diferenția de pachet.

Sursa foto: Kia

Tesla a devenit cel mai valoros producător de automobile din lume, cu o capitalizare de piață de peste o mie de miliarde de dolari, deoarece a redefinit piața vehiculelor electrice cu mașini elegante, de înaltă tehnologie și SUV-uri, cum ar fi Modelul Y, care se lăuda cu o autonomie de rulare mai mare între încărcări decât rivalul.

În plus, Tesla a profitat de avantajul tehnologic perceput și de cererea puternică pentru a crește prețurile vehiculelor sale, mai ales că prețurile materiilor prime și semiconductorilor au crescut în acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *