FOTO Renault a prezentat silueta noului Austral, ofensiva francezilor pe segmentul C

austral Sursa foto: Renault

Renault a arătat ieri silueta noului SUV Austral, considerat următorul pas în ofensiva de segment C a mărcii Renault. „Elegant și tehnologic”, spune Gilles Vidal, Renault Design Director, despre Renault Austral.

Designerii vehiculului s-au bazat pe caracteristicile fundamentale care atrag atât de mulți oameni spre modelele SUV – proporții, aspect, dimensiunile roților, subliniind forma umerilor pentru un aspect mai atletic. Primele detalii referitoare la noul SUV arată că acesta va avea o lungimea de 4,51 metri, aproape identică cu cea a primei generații Koleos, și o singură opțiune, cu cinci locuri.

Potrivit Renault, Austral are proporții remarcabile care oferă o senzație de robustețe și agilitate.

“Renault Austral combină elemente stilistice puternice care îi conferă un design dinamic și elegant. Calitatea este ușor de observat încă de la prima vedere. Am redus decalajele caroseriei, am ajustat proporțiile astfel încât să dezvolte un sentiment calitativ imediat”. Gilles Vidal, Renault Design Director

Caracteristicile stilistice distinctive ale noului Renault Austral includ un pliu clar,  structurat care trece de-a lungul secțiunii inferioare a caroseriei. Înclinat spre partea din față a vehiculului, oferă siluetei un avantaj dinamic. Această nouă manieră a formei diferă de liniile orizontale tradiționale care odinioară mergeau paralel cu pământul într-o manieră statică. Privit din profil, Austral arată ca și cum ar fi în mișcare chiar și atunci când staționează.

Caracteristicile tehnologice ale noului Austral impresionează mai ales prin blocurile optice față și  spate. Două stopuri mari în forma literei C se îmbină cu logo-ul mașinii într-un mod spectaculos. Designul frontal este similar celui din spate, nici farurile și nici grila nu trec neobservate. Văzută pentru prima dată pe Renault Mégane E-TECH Electric, tehnologia Micro-optic este realizată din plexiglas și prezintă linii și modele care sunt gravate direct în suprafața și în interiorul plexiglasului. Când marginea plexiglassului este iluminată cu LED-uri, toate zonele gravate se luminează într-un efect vizual precis, viu și ușor de recunoscut.

Austral va purta noul logo al Renault, fiind al doilea model, după Megane E-Tech, care preia rombul restilizat. Acesta se încadrează în farurile în forma literei C și, împreună cu grila și farurile, folosesc tehnologia micro-optic, cu linii gravate direct pe suprafața plexiglasului, generând un efect vizual specific.

Sursa foto: Renault

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *