Guvernul vrea să reglementeze plecarea sezonierilor la muncă în străinătate

G4Media apr. 21, 2021 1 comentarii
aeroport, muncitori sezonieri, henri coanda

Ministerul Muncii va propune o ordonanţă de urgenţă pentru a creşte gradul de angajare în activităţi sezoniere în străinătate prin forme legale, declarat miercuri ministrul Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Miza proiectului ar fi ca aceste angajări temporare să se realizeze prin agenţii specializate.

„Evident că acum se creează şi fluxul invers, pentru că urmează perioada sezonieră, în care un număr mare de români anticipăm că va pleca la muncă din nou în străinătate pe perioadă determinată şi aici vom veni cu o Ordonanţă de Urgenţă astfel încât să creştem gradul de activităţi sezoniere în străinătate prin forme legale. De fapt aceasta este esenţa. Să se plece prin agenţii specializate, să-şi cunoască drepturile, să cunoască condiţiile de muncă din străinătate, să li se asigure transportul de la sosire în ţara respectivă până la locul de muncă. Am discutat lucrul acesta cu agenţii specializate tocmai pentru a preveni abuzuri şi blocaje şi dificultăţi pe care de multe ori românii le-au întâmpinat în străinătate”, a explicat Raluca Turcan, la finalul videoconferinţei cu directorii caselor judeţene de pensii.

Pe de altă parte, ministrul Muncii a subliniat că autorităţile au o serie de măsuri pentru românii care s-au întors din străinătate „pentru că au fost concediaţi” abuziv, dar măsura de sprijin nu a fost solicitată aşa cum se estimase, doar 20.000 de persoane apelând la ea, potrivit Agerpres.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii

  1. E simplu.
    Reduceti orele la scoala!
    Închideți fabricile de diplome si accesul pe baza de dosar la facultate.
    Analfabetii funcționari care nu mai au loc in Primarii, CONS. Judetene, Ministere,Jandarmerie, Miliția, Prefecturi si Agentii vor merge la sparanghel!
    E simplu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *