Hidroelectrica ia un credit de 1,25 miliarde de lei pentru proiecte de energie regenerabilă

sistem fotovoltaic foto Sursa foto: Pixabay

BRD Groupe Societe Generale a acordat Hidroelectrica un credit de 1,25 miliarde de lei pentru realizarea de proiecte de energie regenerabilă. Este “cel mai mare credit verde acordat vreodată în România”, potrivit unui comunicat al băncii, citat de Agerpres.

Finanţarea, acordată pe termen de şapte ani, are ca obiect achiziţia de participaţii şi realizarea de investiţii directe în proiecte operaţionale bazate pe energia produsă de vânt sau solară. “România are un potenţial uriaş de dezvoltare în zona regenerabilelor, iar Hidroelectrica are voinţa şi poate atrage resursele pentru a acţiona ferm în această direcţie. Ne dorim să exploatăm toate oportunităţile de diversificare a producţiei, păstrând însă în centrul valorilor noastre eticheta de companie românească 100% verde”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica.

Este vorba despre cel mai important credit verde acordat până acum în România, potrivit lu Yves Lallemand, Director General adjunct al BRD, coordonatorul activităţilor de Corporate Banking.

La numai o lună și jumătate după ce a cumpărat un parc eolian, Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a anunțat recent că vrea să cumpere un proiect fotovoltaic din comuna Rătești, județul Argeș, de la unul din cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din România. Astfel, Hidroelectrica intenționează să achiziționeze societatea Portland Renewables 1 SRL, dezvoltatoare a Proiectului Rătești – parc fotovoltaic situat în vecinătatea Autostrăzii A1 București-Pitești (km 86 al autostrăzii A1), pe un teren de 170 de hectare.

 

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *