Un om promovat de Dragnea și Dăncilă, venit din PSD, a fost pus șef al Protecției Consumatorului. Horia Constantinescu a cununat un fiu al lui Adrian Năstase

G4Media ian. 21, 2022 1 comentarii
Horia Constantinescu OPC sursa-Info Sud-Est

Premierul Nicolae Ciucă l-a numit vineri pe Horia Constantinescu în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Constantinescu a mai ocupat funcția în 2019, când a fost numit de ex-premierul Viorica Dăncilă.

Horia Constantinescu a fost membru PSD, a trecut la PPUSL, apoi a intrat în echipa liberalului Vergil Chițac, după care s-a întors la PSD. El a venit lângă Chițac, potrivit Info Sud-Est, pentru a prelua șefia Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța, dar a picat concursul de angajare și s-a întors în PSD.

În 2020, el a candidat la Primăria Constanței din partea PPUSL, partidul controlat de Dan Voiculescu.

E notorie relația sa de prietenie cu Nicușor Constantinescu (fostul baron PSD de Constanța, condamnat în multiple dosare de corupție) și Liviu Dragnea. De altfel, Dragnea l-a propulsat ca șef al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului în 2019.

Mai mult, Constantinescu are o relație apropiată cu familia fostului premier Adrian Năstase, șeful OPC cununându-l pe unul dintre fiii acestuia, Andrei Năstase.

El a devenit celebru în anii 2000 după ce, în calitate de șef al OPC Constanța, a închis restaurante celebre din oraș și stațiunea Mamaia, a sancționat McDonald’s și a amendat Primăria Constanța pentru starea în care se aflau locurile de joacă din oraș (ulterior, OPC Constanța a pierdut definitiv procesul cu Primăria Constanța).

Horia Constantinescu este nepotul lui Miron Constantinescu, istoric și sociolog marxist care a contribuit la instaurarea comunismului în România, fost președinte al Marii Adunări Naționale. Miron Constantinescu este cel care a încercat să-l răstoarne pe Gheorghe Gheorghiu Dej, în 1956, după ce Hrușciov a denunțat staliniștii. Portretul integral al lui Horia Constantinescu, noul șef ANPC, aici.

sursa foto: Info Sud-Est

Comentarii

  1. Acesti oameni minunati si capacitățile lor paranormale de a ocupa posturi din caşcavalul guvernamental!
    Ce-l recomanda pe acest individ cu față de Preşedinte de CAP sa ocupe acest post?
    Aceleeaşi capacitați arătate de Chiriță Dominicanul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.