Rata inflației din SUA a scăzut ușor în iulie, pe fondul scăderii prețurilor la benzină

Redacția aug. 10, 2022 0 comentarii
drapel SUA dolari

Rata anuală a inflației din SUA a crescut cu 8,5% în iulie, o creștere anuală mai lentă decât în iunie, în condițiile în care presiunile inflaționiste s-au atenuat pe fondul scăderii prețurilor la benzină, scrie Financial Times.

Indicele Prețurilor de Consum (IPC) nu a arătat nicio creștere între iunie și iulie, față de o creștere lunară de 1,3% înregistrată în urmă cu o lună. În ritm anual, IPC a încetinit de la o creștere de 9,1% în iunie.

Ambele cifre au reprezentat îmbunătățiri față de așteptările economiștilor, care preconizau o creștere lunară de 0,2% a IPC și o creștere anuală de 8,7%, dar înseamnă că inflația este încă aproape de maximele ultimilor 40 de ani.

Este puțin probabil ca aceste date să reprezinte o schimbare suficient de mare pentru a împiedica Fed să continue cu o înăsprire mai agresivă a politicii monetare pentru a reduce inflația.

Indicele de bază al IPC a înregistrat o creștere lunară mai mică, de 0,3%, comparativ cu 0,7% în iunie. Dar, pe bază anuală, a crescut într-un ritm neschimbat de 5,9%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *