Kaufland dezvoltă al treilea centru logistic al companiei pe 40 de hectare în apropiere de Iași

kaufland

Kaufland a început autorizarea proiectului de construirea a celui de-al treilea centru logistic din țară, în comuna Miroslava, în imediata apropiere a Parcului Industrial I din Iași. De la centrul logistic din Miroslava vor fi aprovizionate toate magazinele Kaufland din zona de est a țării.

Potrivit Apix.ro, centrul regional Kaufland va fi amenajat pe un teren care are o suprafață de 40 hectare, iar construcțiile propuse de companie vor ocupa 70%. Astfel suprafața construită va fi de 281.708 mp, iar cea desfășurată de 579.513 mp.

Clădirea construită de Kaufland va avea 45 de metri înălțime, similar cu un bloc de 14 etaje. Proiectul prevede amenajarea a 10 hale în patru clădiri, astfel:

  • Corp 1, un depozit de 77.800 mp, care va cuprinde 8 hale: 2 de fructe și legume (câte 9.900 mp fiecare și o înălțime de 15 metri) și 6 de diverse mărfuri (cu suprafețe între 10.000 și 20.000 mp și o înălțime de 25 metri),
  • Corp 2, un depozit de 7.500 mp, care va cuprinde o hală cu diverse mărfuri – construcția va avea o înălțime maximă de 45 metri,
  • Corp 3, un depozit de 12.400 mp, care va cuprinde o hală cu diverse mărfuri – construcția va avea o înălțime maximă de 45 metri,
  • Corp 4, un depozit non-food, cu o suprafață de 2.088 mp,
  • Corp 5 – cabină control acces, cu o suprafață de 570 mp.

„Accesul în situația actuală la terenul studiat se face din strada Brătuleni (care asigură legătura cu drumul european DN28 și șoseaua de centură DN28D) prin intermediul drumurilor interioare din incinta Parcului Industrial I, care au o lățime a carosabilului de minim 7 metri. Accesul la terenul studiat se va face pe latura de Est a acestuia”, se arată în documentele depuse pentru autorizare.

Depozitul logistic din Miroslava nu este singura investiție derulată în prezent de Kaufland la Iași: compania are în derulare construirea unui nou hipermarket în zona de nord-est a Iașului (cartierul Tătărași) și, potrivit informațiilor ziarului ieșean Apix.ro, pregătește încă două magazine: unul în CUG, pe fosta platformă Fortus, și celălalt în cartierul Galata.

Sursa foto: apix.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *