La Cluj a început vaccinarea în parcurile industriale aflate în administrarea Consiliului Județean

Bosch, Tetarom Cluj, parc industrial

 

La Cluj a demarat campania de vaccinare împotriva Covid-19 pentru angajații care își desfășoară activitatea în cele trei parcuri industriale Tetarom aflate în administrarea Consiliului Județean Cluj, a anunțat instituția. Costurile aferente funcționării centrelor de vaccinare sunt acoperite de către companiile care funcționează în cadrul parcurilor industriale. Vor putea să se vaccineze aici cei care doresc dintre cei aproximativ 20.000 de angajați ai parcurilor, dar și aparținători ai acestora.

În această dimineață, centrele de vaccinare de pe platformele industriale Tetarom 2 și Tetarom 3 și-au început activitatea, a anunțat Instituția Prefectului Cluj. Punctele de vaccinare propuse a fi găzduite de unele companii din parcurile industriale au fost analizate de către Direcția de Sănătate Publică în vederea respectării traseelor epidemiologice și a dotărilor necesare funcționării, iar în urma avizării acestea au fost programate pentru funcționare cu vaccinul Pfizer-BioNTech. În cadrul acestor centre se vor putea vaccina atât angajații companiilor care s-au înregistrat pe liste, cât și personalul tuturor companiilor rezidente în aceste parcuri industriale arondate acestor fluxuri. Urmează să se organizeze demersurile în vederea vaccinării aparținătorilor personalului, dar și a subcontractorilor care își desfășoară activitatea aici.

În cele trei parcuri industriale au fost amenajate patru centre de vaccinare. Un centru în Tetarom I – Transilvania Construcții (Novis Plaza), unul în Tetarom II – Emerson și două în Tetarom III, la Bosch și De’longhi.

“Având în vedere numărul mare de angajați concentrați într-un singur loc, am susținut necondiționat acest demers. E esențial ca motoarele economiei locale să poată fi turate la maxim, iar toți angajații acestor mari companii să poată reveni fizic la locul de muncă, în condiții de deplină siguranță, atunci când firmele vor decide”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Începe vaccinarea pentru industria HoReCa și în marile companii

Angajații din restaurante și hoteluri se vor putea vaccina, începând de luni, într-un spațiu special amenajat la Hanul lui Manuc din București, a anunțat în acest final de săptămână secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu. Andrei Baciu a mai amintit că vineri s-a început vaccinarea în interiorul a două mari companii din România: BGS și KFC, unde angajații, dar și familiile lor au putut să se imunizeze.

Sursa foto: Tetarom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *