La fel ca Elveția, Germania vrea să impună o rată minimă a impozitului pe profit de 15% pentru multinaționale, începând cu 2023

bani euro salariu pexels sursa foto: Pexels

Ministrul de Finanțe al Germaniei, Christian Lindner, vrea să impună o rată minimă a impozitului pe profit de 15% pentru multinaționale încă din ianuarie 2023, transmite publicația WirtschaftsWoche, citată de Bloomberg.

Potrivit revistei germane, oficialii statului au purtat discuții inițiale luna aceasta, cu scopul de a elabora o lege. Germania va aștepta apoi o directivă corespunzătoare a Uniunii Europene.

Acordul de impozitare, convenit de aproximativ 140 de națiuni anul trecut, ar funcționa prin crearea unei taxe suplimentare pe care guvernele o aplică atunci când profiturile unei firme multinaționale dintr-o altă jurisdicție sunt efectiv impozitate cu mai puțin de 15%.

Președintele Asociației Camerelor Germane de Industrie și Comerț, Peter Adrian, a cerut o implementare corectă a taxei. „Dacă noul impozit minim este perceput peste tot poate apărea condiții de concurență echitabile și numai atunci companiile noastre din această țară nu vor fi dezavantajate”, a declarat Peter  Adrian.

În același timp, Elveția intenționează să implementeze o rată minimă a impozitului pe profit de 15% pentru companiile multinaționale, începând cu 2024. Noile reguli se adresează multinaționalelor, în timp ce întreprinderile mici și mijlocii nu vor fi vizate. Noile reguli ar urma să fie implementate cu un an mai târziu decât data prevăzută de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) pentru 2023.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *