LinkedIn experimentează un feed video de tip TikTok în aplicația sa

LinkedIn pixabay.com

Platforma de socialziare LinkedIn, folosită pentru a posta/găsi locuri de muncă și pentru socializare de business, testează un nou feed video de tip TikTok, asemănător cu cel de tip scurt, a confirmat miercuri compania pentru TechCrunch. Prin acest nou test, LinkedIn se alătură numeroaselor alte aplicații populare care și-au lansat propriile fluxuri video de formă scurtă în urma creșterii popularității TikTok, inclusiv Instagram, YouTube, Snapchat și Netflix.

Feed-ul a fost observat pentru prima dată de Austin Null, un director de strategie la o agenție de influenceri numită McKinney. Null a postat pe LinkedIn o scurtă demonstrație care prezintă noul feed, care se găsește în bara de navigare a aplicației într-o nouă filă „Video”. Odată ce apăsați pe noul buton Video, veți intra într-un flux vertical de videoclipuri scurte prin care puteți glisa. Puteți să dați like unui videoclip, să lăsați un comentariu sau să îl distribuiți altora. Compania nu a împărtășit detalii despre modul în care feed-ul determină ce videoclipuri să le arate utilizatorilor.

Noua adăugare este similară cu fluxurile video verticale de formă scurtă pe care le vedeți în alte aplicații, dar în timp ce acele fluxuri includ o varietate de conținut, de la comedie la videoclipuri culinare, fluxul LinkedIn este evident axat pe cariere și profesionalism. În timp ce ați putut întotdeauna să postați videoclipuri pe LinkedIn, noul feed dedicat este conceput pentru a stimula implicarea și descoperirea pe platformă prin prezentarea de videoclipuri de dimensiuni reduse pe care oamenii le pot parcurge rapid.

LinkedIn, deținut de Microsoft, spune că videoclipurile devin unul dintre formatele dorite de utilizatorii săi pentru a învăța de la profesioniști și experți, motiv pentru care testează o nouă modalitate prin care utilizatorii pot descoperi videoclipuri relevante. Funcția se află în faza de testare timpurie, așa că majoritatea oamenilor nu vor avea încă acces la ea.

Lansarea noii funcții vine în contextul în care mulți creatori au acumulat un număr notabil de urmăritori pe TikTok pentru că au împărtășit sfaturi și experiențe referitoare la subiecte precum creșterea în carieră, căutarea unui loc de muncă și dezvoltarea profesională. Noul feed al LinkedIn ar oferi creatorilor un nou loc pentru a-și împărtăși conținutul video și ar putea ajunge la mai mulți spectatori. Este posibil ca LinkedIn să monetizeze, de asemenea, feed-ul la un moment dat în viitor, pentru a-i atrage pe creatori să își publice conținutul video pe aplicație.

Deși caracteristica prezintă noi oportunități pentru creatori, unii utilizatori ar putea să nu vadă noul feed ca pe o completare binevenită a aplicației, deoarece s-ar putea simți inundați de numeroasele fluxuri diferite de clipuri video de scurt metraj din aplicațiile populare.

pixabay.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *