Maersk și Ikea au suspendat și legăturile cu Belarus, aliatul Rusiei în invadarea Ucrainei

Redacția mart. 7, 2022 0 comentarii
maersk

Grupul de transport maritim și logistică danez Maersk își va reduce drastic transportul de mărfuri către Belarus pentru a se conforma sancțiunilor legate de invazia Rusiei în Ucraina.

„Doar rezervările pentru produse alimentare, medicamente și provizii umanitare (cu excepția utilizării duble) vor fi acceptate după o verificare extinsă”, a spus Maersk și a adăugat că nu ar putea primi plăți de la sau să efectueze plăți către vreo bancă care se află sub sancțiuni impuse Rusiei.

Belarus este un aliat apropiat al Rusiei și unele forțe ruse care au intrat în Ucraina au venit de pe teritoriul belarus pentru ceea ce Rusia a numit o „operație militară specială”.

Maersk și alte linii mari de containere au suspendat în această săptămână aproape toate transporturile de mărfuri către și dinspre Rusia și au avertizat că produsele alimentare și proviziile medicale riscă să fie deteriorate sau stricate din cauza întârzierilor semnificative în porturi și vamă.

Uniunea Europeană a aprobat miercuri noi sancțiuni împotriva Belarusului pentru rolul său în invazie, interzicând efectiv aproximativ 70% din toate importurile din acea țară, iar vineri a suspendat programele de cooperare și cercetare.

IKEA din Suedia și grupul elvețian de inginerie și automatizare ABB și-au oprit, de asemenea, operațiunile în Belarus.

Maersk a declarat că a suspendat temporar și noile rezervări feroviare intercontinentale între Asia și Europa până la o nouă notificare.

„Dacă aveți încărcătură în tranzit sau ați finalizat o rezervare înainte ca această suspendare să fie anunțată, vom face tot posibilul pentru a le livra la destinația dorită pe rutele normale”, a spus compania.

Toate noile rezervări aeriene către și dinspre Rusia și Ucraina au fost, de asemenea, suspendate, a adăugat Maersk.

sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *