Marius Budăi afirmă că impactul bugetar calculat pentru creşterea pensiilor este de 11 miliarde de lei: Nu sunt niciun fel de probleme, putem asigura această majorare începând cu 1 ianuarie

Redacția oct. 15, 2022 3 comentarii
batrani pensie azil

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că impactul bugetar calculat pentru majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2023 va fi de 11 miliarde de lei. El susţine că cifrele luate în calcul de PSD din mai multe surse oficiale arată că nu există ”niciun fel de probleme” pentru a asigura bugetul pentru creşterea pensiilor începând din anul următor.

 • ”Impactul bugetar este de 11 miliarde de lei. Când am făcut această propunere, noi, PSD, am analizat-o foarte bine, am combinat şi am modelat datele în aşa fel încât să putem să ne asigurăm că avem spaţiu bugetar. Cifrele pe care le-am folosit le poate modela şi folosi oricine, sunt pe site-ul Comisiei Naţionale de Prognoză, pe site-ul Institutului Naţional de Statistică, pe site-ul Eurostat, pe evoluţiile care au venit ulterior de la FMI pentru creşterea economică, pe execuţia bugetară şi pe încasări şi nu sunt niciun fel de probleme, putem asigura această majorare începând cu 1 ianuarie”, a afirmat ministrul Muncii într-o intervenţie telefonică, vineri seară, la Realitatea Plus.

Budăi a respins ideea conform căreia majorarea pensiilor ar urma a fi făcută în două etape.

”Majorarea bugetară va fi începând cu 1 ianuarie cel puţin 10% şi nu va fi nicio majorare în două etape”, a mai explicat Budăi.

sursa: News.ro

sursa foto: Pixabay

Comentarii

 1. “am combinat şi am modelat datele în aşa fel încât să putem să ne asigurăm că avem spaţiu bugetar. ”

  Nu e niciun calcul, nicio modelare!
  E o poezie pe care o recită fără să respire.

  Uită ca:
  Guvernul a adoptat O.U.G. nr.132/2021 pentru majorarea valorii punctului de pensie și a indemnizației sociale pentru pensionari, care se aplică începând cu luna ianuarie 2023.
  Actul normativ aprobat de Executiv prevede că, începând cu anul 2023, valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, comunicați de I.N.S

  Inflatia estimata in 2022 va fi cca 19%.
  In august a trecut de 15%.
  Cresterea medie a salariului va fi de cca 2%.
  Ce rezulta: 19+1= 20%!

  20% cresterea punct pensie!

  Nu are treaba cu bugetul pe care-l sifonati voi cu clientela de partid.
  Ati mărit f.f.mult salariile demnitarilor inainte de tot ce inseamna România!
  Măriți punctul de pensie cu 20% la 4,7 mil.pensionari, diferenta pentru care nu trebuie mărită fiind de cca 100.000 si reprezinta pensii speciale si ocupationale.
  Mai sunt si 300.000 -400.000 de bugetari care cumulează pensia cu salariul.
  Nu v-ati gandit deloc la ei:
  – au încasat ca bugetar indexare in 3022 de 20% si vor încasa indexare de 11% ca pensionar din 01.01.2023.

  Cumulat Cumulardul va încasa in mai putin de Un an cca 31% la venituri.
  Înțelegeți?
  Creați o nouă categorie specială de pensionari:
  Cumulardul Bugetar Special!

  Așadar, Tov. Budai,
  E rusinos ca nu stii sa citesti legea!
  E scandalos ca nu stii sa o interpretezi!
  Mai esti si Ministru si minți cum respiri!
  Onorabil ar fi sa demisionezei pentru ca esti incapabil să ocupi acest post!

 2. Nenorocitilor, ati dus in 3 ani RO cat 30 ptr ceilalti. Ati distrus si putrezit tot ce ati atins. Ne ati pus sa ne punem botnita, sa ne vaccinam, sa stam la distanta. Ati inchis bisericile, ne ati dat afara de la locurile de munca, ati omorat sute de mii de oameni cu tratamente false, ati bagat in pamant oamenii ca pe niste animale inveliti in pungi si saci de gunoi, ati fortat reduceri de activitate si inchideri de firme, ati manipulat parintii ca copiii sa urmeze adultii (masca la scoala, afara si cursuri online), ne ati tinut in case cu forta scotand armata pe strazi si iesind doar cu hartie pe proprie raspundere, ne ati pus sa avem certificate de vaccinati sa intram la teatre, magazine, sa ne procuram hrana, medicamente si apa, ati interzis bolnavilor sa mearga la tratamente ptr bolile lor de dinainte…jivinelor cu fata de om…cum credeti ca scapati voi cand veti muri de Judecata cea Dreapta a lui Hristos ???
  Cum ziceti voi nebunilor ca nu este Dumnezeu ???
  Cine va credeti, diavolilor care va dati oameni ?
  Manca v ar Raiul…pocaiti va ticalosilor !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *