Ministrul Cadariu: Turismul ar putea atrage în acest an 300 – 500 milioane euro, ca urmare a introducerii voucherelor de vacanţă

Redacția feb. 24, 2022 1 comentarii
turism romania sibiu

Turismul ar putea atrage în acest an un capital care poate varia între 300 şi 500 milioane euro, ca urmare a introducerii voucherelor de vacanţă, potrivit ministrului Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, citat de Agerpres.

“În cursul lunii decembrie, a fost adoptată acea ordonanţă de urgenţă care permite pentru o perioadă de cinci ani de zile acordarea voucherelor de vacanţă în valoare de 1.450 lei pentru salariaţii din sectorul bugetar dar, repet, toţi operatorii din mediul de afaceri privat pot emite vouchere de vacanţă până la de şase ori salariul minim pe economie, cu anumite beneficii fiscale. Asta ar însemna că pentru anul 2022 în turism ar putea ajunge un capital care poate varia între 300 şi 500 milioane euro, ca urmare a introducerii acestor vouchere de vacanţă”, a menţionat Constantin-Daniel Cadariu, la conferinţa de presă cu tema “Relansarea turismului românesc”, organizată cu ocazia deschiderii celei de-a 45-a ediţii a Târgului de Turism al Românei (TTR).

El a subliniat că, în lunile decembrie şi ianuarie a fost închisă schema de ajutor HoReCa “o infuzie de capital în domeniu de aproximativ 450 milioane euro, bani într-adevăr veniţi cu întârziere, dar, într-un final, ajunşi la cei 8.300 de destinatari”.

Ministrul Turismului a adăugat că Guvernul a adoptat mai multe ordonanţe de urgenţă care să constituie baza unor programe de sprijin pentru acest sector.

“În primul rând, mă refer la acea ordonanţă de urgenţă care creează cadru pentru un potenţial program HoReCa 2, eventual în a doua jumătate a anului, după prima rectificare. Apoi, tot printr-o ordonanţă de urgenţă, am creat temeiul legal pentru un program de stimulare a incomingului, definind turistul străin drept export de servicii turistice. Tot în această perioadă am reluat intens activitatea Consiliului Consultativ format din reprezentanţii ministerului şi reprezentanţii industriei turismului”, a declarat ministrul.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

 1. Relansarea turismului cu vauchere?
  🤣🤣
  Similar cu propunerea lui Cutu, cutu de reducere a accizei la benzina cu 50%!
  Sau bazaconia cu TVA!
  Zero barat Tov. Cadariu!
  Vaucherul e mentinerea in agonie!
  Nu-ti recomand o simulare ca nu stii!
  Dar de autostrazi lipsa ai auzit?
  Sau ca o calatorie cu trenul poate dura 10 ore?
  Asa ca mai incet ca faci ceva cu vaucherul!
  El e un ajutor pentru amaratii de bugetari din Prmarii, C. J. Prefecturi, Ministere, Agentii, Oficii, Consilii si Curți Specisle!
  Care au salarii de sprijin pentru greaua munca prestata pentru partid si popor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *