Ministrul dezvoltării anunță finalizarea stadionului Giuleşti „Valentin Stănescu” din Bucureşti. Valoarea totală a investiţiei a depășit 185 milioane lei

Stadion Bucuresti Sursă: Facebook/Sorin Grindeanu

Stadionul Giuleşti „Valentin Stănescu” din Bucureşti este finalizat şi, astăzi, documentele de predare-primire au fost înmânate viceprim-ministrului Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor şi infrastructurii, de către ministrul dezvoltării, Cseke Attila, scrie Agerpres.

„Stadionul Giuleşti, finanţat prin MDLPA, este unul dintre obiectivele care au vizat modernizarea celor mai importante stadioane din Capitală, alături de Steaua şi Arcul de Triumf. Prin aceste investiţii, reuşim să transmitem un semnal clar în ceea ce priveşte capacitatea României de a corespunde standardelor europene la acest capitol. În plus, cred că, odată cu aceste investiţii, nu creăm doar cadrul pentru organizarea de competiţii sportive, ci transmitem un semnal de încurajare către tineri, către viitoarele generaţii, pentru practicarea sportului”, a afirmat ministrul Cseke Attila.

Proiectul de investiţii a vizat o serie de dotări care corespund omologării UEFA la categoria 4. Mai exact, noua arenă va putea găzdui meciuri de fotbal pentru antrenamente, meciuri amicale cu şi fără public, meciuri de fotbal cu public din cadrul cupelor europene şi al Ligii 1 de fotbal a României.

 

Pe lângă acestea, complexul sportiv pune la dispoziţie săli de antrenament (haltere, box, lupte), o sală de sport multifuncţională, sală de forţă şi de recuperare şi una de bowling. De asemenea, stadionul Giuleşti este prevăzut cu pistă de atletism, antrenament şi spaţii de cazare pentru sportivi.

Totodată, complexul este dotat cu un sistem modern de jocuri de lumini tip DMX (Digital MultipleX) şi un sistem de iluminat pe faţada principală, cu posibilitatea integrării acestuia în sistemul de jocuri de lumini tip DMX. Totodată, zonele din spatele porţilor de fotbal au fost asigurate cu plase de protecţie, dată fiind distanţa mică dintre marginea terenului de joc şi limita gradenelor pentru spectatori.

Lucrările de construire a complexului sportiv „Valentin Stănescu” au demarat în toamna anului 2019, iar valoarea totală a investiţiei a fost de 185.333.607,39 lei.

Sursă: Facebook/Sorin Grindeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *