Ministrul Energiei: Schimbări pentru cei cu centrale individuale pe gaz. Plafonul de consum a fost eliminat

Redacția sept. 6, 2022 4 comentarii
centrala apartament mathaus

Noua ordonanță de urgență din urgență din energie vine cu schimbări pentru cei care au centrale individuale pe gaz, a anunțat ministrul Energiei Virgil Popescu, care a precizat că s-a eliminat plafonul de consum, astfel încât aceștia pot consuma oricât, iar prețul va fi același ca anul trecut, de 31 de bani pe kilowatt.

„Există o schimbare majoră în această iarnă pentru cei care au centrale individuale: nu mai există acel plafon de consum. Iarna trecută, dacă nu mă înșel, era la început 1.000 de metri cubi, apoi pe toată perioada de iarnă a fost parcă 1.200 de metri cubi. Acum nu mai vorbim de un plafon, vorbim de prețul gazului, care este același ca iarna trecută, 31 de bani, pentru oricât consumi. Deci, indiferent dacă e o casă mare sau o casă mai mică, tocmai pentru a nu mai avea probleme – mai sunt pensionari care stau în case mari, stau singuri și mai sunt case care nu sunt încă foarte bine eficientizate energetic din punct de vedere al anvelopării. Sunt multe lucruri de care ne-am lovit în iarna trecută. Deci, spre deosebire de electricitate, la gaz este un preț fix de 31 de bani care nu mai are un plafon de consum”, a declarat Virgil Popescu, la Digi24.

Foto: Mathaus.ro

Comentarii

  1. Pfoaa..astia sunt mai rau ca PSD. Adica pensionarii cu case mari trebuie sa incalzeasca toata casa si spargem gazul la pret mic? Practic cei care si-au permis sa isi puna centrale pe gaz (cei care si-au permis) pot sa o lalaie la iarna, iar cei care sunt nevoiti sa primeasca de la CET trebuie sa stranga cureaza mai mult (plafonul a fost scazut). Ba ce oameni

  2. Păi e normal, că toate leprele din politică stau in căsoaie babane. Cum să spună ei că e pentru hoiturile lor măsura ? Au dat-o pe pensionari, ca să stârnească compasiuni si să abată atenția. Javrele, tot javre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *