Ministrul Finanțelor spune că derulează consultări “cuprinzătoare” înaine de o decizie finală privind măsurile bugetar-fiscale pregătite de coaliție. Boloș: “Trebuie să luăm în considerare toate perspectivele”

calculator venituri taxe calcule salarii impozit pixabay.com Sursa foto: Pixabay

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, spune că a început și derulează consultări “cuprinzătoare” înaine de o decizie finală privind măsurile bugetar fiscale care vor fi incluse în pachetul pregătit de coaliția de guvernare. Boloş susţine că orice act normativ semnat de Ministerul Finanţalor va respecta toate etapele de elaborare, avizare şi aprobare.

“Ministerul Finanţelor își continuă rolul de integrator al propunerilor fiscal-bugetare ce vor fi cuprinse în pachetul pe care coaliția de guvernare îl vrea pentru a ajunge la o consolidare echilibrată a bugetului de stat. În tot acest proces am fost cât se poate de ferm: nu trebuie luată nicio măsură fără să implicăm și să ascultăm vocile cetățenilor și să desfășurăm consultări cuprinzătoare. În fiecare zi alocăm timp acestor consultări. Acest proces implică diferite părți interesate din societatea noastră, inclusiv reprezentanți ai mediului de afaceri, organizații non-guvernamentale, sindicate, experți în economie și finanțe”, a scris Boloș pe pagina sa oficială de Facebook.

Ministrul spune că miercuri a avut o discuție cu AmCham Romania (Camera de Comerţ Americană), care a oferit “perspective valoroase” pe tema pachetului de măsuri pentru redresarea deficitului și pentru digitalizarea Agenția Națională de Administrare Fiscală. Discuții asemănătoare a avut zilele trecute cu RoAlimenta, Romanian Business Leaders, Asociaţia Patronala a Industriei de Software si Servicii sau Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare.

“Măsurile pot avea un impact semnificativ asupra societății, asupra economiei și asupra mediului de afaceri. Tocmai de aceea, trebuie să luăm în considerare toate perspectivele și să luăm decizii înțelepte, echitabile și bine fundamentate. Vă mai asigur că orice act normativ care va avea semnatura instituției noastre va respecta trasparent toate etapele de elaborare, avizare și aprobare”, a transmis Boloș.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *