Ministrul Finanțelor susține că vrea să redreseze România cu bani din combaterea evaziunii fiscale, după ce a stat la masă cu condamnați pentru corupție ori evaziune fiscală, la un eveniment al trustului lui Dan Voiculescu

Adrian Câciu Sursa foto: Facebook/Adrian Câciu

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat, joi, la prânz, că vrea să aducă mai mulți bani la buget din combaterea evaziunii fiscale. Declarația ministrului vine după ce, joi dimineață, a girat cu prezența un eveniment economic organizat de trustul deținut de Dan Voiculescu (condamnat definitiv la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani), la care au participat și oameni de afaceri condamnați pentru evaziune fiscală sau corupție.

„Nu a fost asta scopul, că dacă micșorăm plafonul la microîntreprinderi, de acolo o să scoatem banii necesari pentru România. Banii necesari pentru ceea ce înseamnă redresarea României sau a bugetului de stat sau acoperirea facturii sociale care este imperios necesară vor fi din combaterea evaziunii fiscale”, a afirmat ministrul Adrian Câciu, chestionat cu privire la măsura-supriză de a reduce chiar de la 1 ianuarie pragul pentru microîntreprinderi, ceea ce ar afecta zeci de mii de firme și ar aduce la buget aproape 5 miliarde de lei.

La evenimentul „Forumul capitalului românesc”, organizat de Intact Media Group, au participat și persoane condamnate definitiv pentru corupție și evaziune fiscală. Întâlnirea a fost girată și de premierul Ciucă și alți miniștri. Mai precis, pe lista de vorbitori și parteneri s-au aflat condamnați penal precum Gruia Stoica, Dumitru Nicolae zis ”Niro” ori Vladimir Ciorbă – toți condamnați penal pentru fapte de corupție ori evaziune fiscală. (Detalii aici)

De altfel, și premierul Nicolae Ciucă, prezent la eveniment, a promis mediului de afaceri că „nu va încurca”, deși în aceeași zi a anunțat zeci de mii de microîntreprinderi că trebuie să treacă la impozit pe profit, chiar de la anul, după ce anterior promisese că nu va schimba Codul Fiscal peste noapte, ci va da o perioadă de grație de 6 luni înaintea oricărei modificări. (Detalii aici)

Sursa foto: Facebook/Adrian Câciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *