Ministrul Mediului anunță că nu se va amâna termenul de lansare a Sistemului de Garanție-Returnare

sticle plastic, apa imbuteliata

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunță că nu se va amâna termenul de lansarea a Sistemului de Garanție-Returnare (SGR) cu încă trei luni, așa cum a cerut compania RetuRO, administratorul SGR.

„Avem această discuție ca urmare a solicitării companiei RetuRO, administratorul SGR, de a amâna lansarea sistemului de la 30 noiembrie în anul viitor. Poziția mea pe acest subiect este clară și fermă și mă bucur că această decizie am putut să o iau cu premierul, respectiv faptul că 30 noiembrie 2023 rămâne termenul la care SGR va porni în România”, a declarat ministrul la briefingul de presă la finalul ședinței de guvern.

Acesta a declarat că termenul nu este negociabil. „Eu consider că o țara nu se poate construi din amânări, mă refer la amânări pentru că sistemul a mai fost amânat: data inițială de lansarea era 1 ianuarie 2021 și a fost amânat pentru 1 octombrie 2022 și apoi amânat la 30 noiembrie și iată suntem azi cu o nouă solicitare de amânare”, a transmis ministrul.

„Argumentele Ministerului Mediului și ale mele de a nu da curs acestei solicitări de amânare se bazează pe respect pentru lege și față de populația care așteaptă implementarea SGR”, mai transmite Fechet.

RetuRO a solicitat în această săptămână prelungirea cu cel puţin trei luni a termenului de punere în funcţiune a Sistemului de Garanţie-Returnare (SGR), motivând cu „natura extrem de complexă a sistemului, care necesită un interval specific de timp pentru dezvoltare şi testare corespunzătoare, dar şi pentru a asigura o integrare mai uşoară a tuturor părţilor implicate”, după cum a scris Economedia aici.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *