Ministrul Muncii anunță că 3,2 milioane de pensionari vor primi ajutorul de 700 de lei în luna iulie

bani, lei, finante, bancnote, pensie Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, joi, că 3,2 milioane de pensionari vor primi ajutorul de 700 de lei în luna iulie, iar acesta va fi acordat persoanelor cu pensii până la 2.000 de lei, după ce iniţial plafonul fusese stabilit la o pensie de 1.600 de lei, transmite News.ro.

Marius Budăi a fost întrebat, joi, cum a fost stabilit plafonul la pensii de 2.000 de lei pentru cei care vor primi sprijinul de 700 de lei în luna iulie deoarece la începutul anului acesta era de 1.500 de lei.

„La începutul anului am avut un plafon de 1.600 pentru primul pachet social care a reprezentat atunci pensia medie în România. Am venit ulterior cu o analiză pe care am creat-o şi din cauza evoluţiei preţurilor şi din cauza a ceea ce s-a întâmplat, accentuându-se pe unele locuri criza preţurilor din cauza războiului din Ucraina, să implementăm al doilea pachet social cu acele carduri şi acele vouchere electronice pentru a sprijini populaţia până la sfârşit de an şi am considerat atunci o categorie vulnerabilă pensia care se încadrează în jurul pensiei medii. Acum considerăm că evoluţia preţurilor fiind cea pe care o ştim cu toţii trebuie să depăşim un pic pensia medie. Şi dintr-o analiză a noastră 3,2 milioane de pensionari, 3,2 milioane de seniori ai României vor beneficia de această nouă măsură”, a afirmat Budăi

El a precizat că acest ajutor va fi primit odată cu pensia, iar livrarea sa va începe din data de 1 iulie.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Comentarii

 1. Analiza lui Peste Prajit!🤣
  Cine sa faca analiza?
  Habarnavistii din Coalitie?
  Citez
  ” De ce 700 și nu 500 sau 900, care a fost calculul, la fel nu a explicat nimeni.

  Nimeni nu contestă necesitatea de a ajuta pensionarii săraci.
  Dar asta s-ar face cu mult mai eficient și consistent dacă ar fi eliminate pensiile speciale.

  În plus, vor apărea mari inechități. Un pensionar care primește în virtutea contribuțiilor sale 2.001 lei/ lună, cu acești bani rămâne.

  Un pensionar care în baza contribuțiilor are 1.999 lei/ luna va primi cei 700 de lei, deci va ieși mai bine decât cel care a contribuit mai mult.

  ”Cu ce am greșit eu că am contribuit mai mult, am o pensie de 2.300 de lei și nu primesc nimic în plus?”, întreba o pensionară la TV.

  De unde miliardul de euro? 
  ”Banii se vor rezolva prin reducerile de cheltuieli de la bunuri și servicii de 10% la fiecare minister, suficient cât să asigurăm cheltuielile anunțate”, spune premierul liberal.

  10% din cheltuieli cu bunuri și servicii: hârtie, pixuri și cafea, acolo e cheia. Pielea ursului din pădure!

  Miliardul va fi din banii sectorului privat din România pentru care ministrul pesedist de Finanțe și șeful liberal al ANAF pregătesc teroarea cu cele mai absurde tuşe cu putință și socotite cu abacul.

  Coafezele și frizerii, avertizați cu morgă de dl Heiuș, vor salva bugetul României, nu mă îndoiesc, ca să aibă PSD ce să spargă pe sferturi fără număr. Sigur că trebuie să plătească și ei impozite, dar acești oameni măcar se cocoșează toată ziua ca să-și servească clienții, nu sunt clienții nimănui.

  Dar cea mai mare parte a miliardului va veni din inflație care aduce încasări mai mari pentru stat.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *