Ministrul Muncii, despre întârzierea salariilor din sistemul bugetar: Nu sunt probleme cu banii

Marius Budăi Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat la Antena 3 că nu sunt probleme cu banii, după ce vineri mai mulți bugetari nu au primit salariul.

„Întrucât aseară, la ora 18:00, sistemul bancar s-a închis, sistemul de plăţi, pe anumite bănci din România care operează în România, o parte din angajaţi şi-au luat salariul vineri, urmând ca luni să fie problema închisă pentru tot restul salariaţilor din sistemul bugetar. O parte din plăţi au fost făcute şi parţial, vineri, iar luni se vor închide toate plăţile”, a explicat ministrul Muncii. Nu sunt probleme cu banii. Suntem în interiorul bugetului până la rectificare, nu am fi avut cum să trecem bugetul dacă nu asiguram plăţile măcar până la rectificare. Noi avem plăţile asigurate, banii sunt, creditele bugetare sunt, conturile sunt deschise, nu sunt probleme de acest gen”, a declarat Marius Budăi.

În ceea ce privește numărul de persoane care nu au primit salariul, ministrul spune că încă nu au aceste informații, iar luni dimineață o să știe exact situația.

„Doar pentru ziua de vineri s-a închis mai repede sistemul de plăți bancare. Sunt angajaţi la stat care ar trebui să ia salariul mâine, pe data de 15, dar fiind duminică se vor plăti luni, deci suntem cumva într-un anumit grafic. Se încearcă în fiecare lună, dacă este weekend, să se plătească vineri înaintea weekendului. Acum din cauza acestei sincope din sistemul bancar nu s-a reuşit. Nu sunt probleme din lipsă de bani sau de lipsă de credite bugetare în bugetele instituţiilor”, a mai spus Budăi.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *