Ministrul Muncii Marius Budăi: Nu cred că e potrivit să interzicem cumulul de salarii şi pensii. Trebuie o discuţie, dar de la post la post

Marius Budăi Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a declarat joi, la Ploieşti, referindu-se la cumulul de salarii şi pensii, că discuţia nu trebuie generalizată, ci trebuie făcută „de la post la post”, punctând însă că nu crede că este potrivită interzicerea cumulului acestora, scrie Agerpres.

„Nu cred că e potrivit să interzicem cumulul de salarii şi pensii pentru cei care au ajuns la vârsta standard de pensionare (…). Şi Legea pensiilor, dar şi Constituţia spune că, după ce am atins vârsta standard de pensionare din sistemul public şi cu un stagiu de cel puţin 35 de ani, care e stagiu complet, avem dreptul la pensie, este un drept constituţional. De asemenea, tot Constituţia spune că avem dreptul să muncim, nu spune că doar la stat sau doar la privat”, a spus Budăi într-o conferinţă de presă.

Ministrul a explicat că discuţia nu trebuie să fie însă una de tip general.

„Dacă vorbim de acele pensionări de la 47, 48, 50 de ani, trebuie o dezbatere acolo să vedem dacă îşi doreşte să continue pe acest post, să putem găsi o bonificaţie suplimentară. (…) Aţi văzut aici cariera militară – nu cred că ne putem închipui că cineva, la 60 de ani, va sta pe graniţă cu arma în mână să ne apere şi trebuie să fim foarte atenţi când facem aceste declaraţii, să nu devenim populişti şi eu nu vreau să vorbesc într-un mod în care neapărat să fiu simpatic, vreau să prezint realitatea. Atunci acolo este o discuţie şi trebuie să o purtăm, dar de la post la post. Nu trebuie să generalizăm şi asta v-o spun din experienţă”, a adăugat Marius Budăi.

Ministrul Muncii a participat, la Ploieşti, la Târgul de Orientare în Carieră organizat la Palatul Culturii.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii

 1. Da.
  🤣
  O discutie de la prost la prost.
  Poate la voi la partid.

  Anulati favoritismele!
  Anulati pensiile speciale!
  Desfiintati cumul de salariu cu pensia!
  400.000 de cumularzi pot merge la pensie si se ciuruieste numai bugetul de asig.sociale cu pensiile lor colosale.
  Se caștiga la bugetul statului pentru ca:
  – se reduce nr de bugetari cu 400.000,
  – se stopeaza traficul de influenta daca dispar acesti bugetari din functii importante.
  Daca doresc munca dupa implinirea varstei legale de pensionare(65 ani respectiv 62) sa fie impozitati cu 25% sau chiar 40% si nu va dau numele celor cu salarii de peste 10000 € si pensii de 8000 €.
  Pe luna!
  Numele sunt deja cunoscute dar cel mai important e ca nu aduc plusvaloare Romaniei!
  Doar flatulente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *