Participarea la proiecte de învățare pe tot parcursul vieții a crescut în țările europene în 2021 / Suedia e țara cu cei mai mulți adulți care participă la învățare, România e printre codașe

Redacția ian. 30, 2023 1 comentarii
lifelong learning, invatare pe parcursul vieții

Comisia Europeană a declarat anul 2023 drept Anul competențelor, iar țările care au lucrători cu competențele solicitate pot obține o creștere durabilă, mai multă inovare și competitivitate îmbunătățită a companiilor.

În 2021, rata de participare a adulților la învățarea pe tot parcursul vieții era de 11 % în UE. Aceasta reprezintă o creștere în comparație cu 2020 (9%) și este aceeași pondere înregistrată în 2019, arată datele Eurostat.

Ratele de participare în aproape toate țările UE au crescut constant între 2011 și 2021, cu excepția Danemarcei (-10 puncte procentuale) și a Cehiei (-6 pp). Cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Țările de Jos (+10 pp), Suedia (+9 pp) și Finlanda (+7 pp).

Suedia, pe primul loc, cu mai mult de o treime dintre adulți participând la învățare

În 2021, cele mai mari ponderi ale participării adulților la învățare au fost înregistrate în Suedia (35%), Finlanda (31%) și Țările de Jos (27%).

Participarea adulților la învățare (ultimele 4 săptămâni), % din populația cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani, 2021

La celălalt capăt al scalei, cele mai mici ponderi ale participării adulților la învățare au fost înregistrate în Bulgaria (2%), Grecia (4%) și Slovacia, România, Croația și Polonia (toate 5%).

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

 1. Evident ca:
  România e printre codașe!
  Dacă stufosul aparat adminstrativ are școli înalte la facultăți particulare românești e clar ca suficiența si superficialitatea sunt la maxim.
  Si la o Primărie la tara sunt 30 din 40 cu studii de mucava la particulare.
  Nu stiu nimic,
  Nu fac nimic,
  De ce învățare pe tot parcursul vieții?
  Are rost ??🤣🤣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *