Peugeot va lansa în Europa doar modele electrice până în 2030

peugeot poza

Fiecare nou model Peugeot lansat în Europa până în 2030 va fi doar electric, spune CEO-ul Linda Jackson, în timp ce marca Stellantis se pregătește pentru tranziția de la motoarele cu ardere internă. Vor continua să existe modele bazate pe ardere internă în gama Peugeot pentru cumpărătorii internaționali, a adăugat Jackson.

„Pe măsură ce trecem la noile platforme, STLA Small, Medium, Large, până în 2030 în Europa, toate modelele noastre vor fi electrice”, a declarat Jackson pentru Automotive News Europe. „Dar încă trebuie să mă asigur că mențin ofertele cu ardere internă pentru clienții mei internaționali”.

Mișcarea lui Peugeot va avea loc cu cinci ani înaintea propunerii UE de a autoriza vânzara exclusivă a vehiculelor cu emisii zero în 2035. O serie de producători auto au anunțat deja că vor fi integral electrice în Europa cu mult înainte de acea dată.

Alte mărci Stellantis au dat anterior date la care intenționează să fie complet electrice – ceea ce înseamnă că vor lansa doar modele complet electrice – inclusiv DS (2026), Alfa Romeo (2027) și Opel (2028).

Iar Carlos Tavares, CEO-ul Stellantis, a declarat că se vizează ca peste 70% din vânzările din Europa și peste 40% în SUA să fie vehicule cu emisii scăzute, fie cu baterie, fie electrice hibride, până în 2030.

La un moment dat, la jumătatea deceniului, Stellantis va muta toate modelele pe patru platforme axate pe EV, STLA Small, Medium, Large și Frame – pentru camioane. Aceste platforme sunt concepute în jurul sistemelor de propulsie complet electrice, dar vor avea în continuare opțiunea de trenuri de rulare cu ardere internă pentru piețele sau segmentele în care viteza de tranziție este mai lentă.

Gama actuală a Peugeot este electrificată în proporție de 70%, adică fie complet electric, fie hibrid plug-in. Acestea includ cele mai populare modele ale sale, SUV-ul 2008 și modelul 208 (opțiune electrică) și SUV-ul compact 3008 și mașina compactă 308 (hibrid plug-in, cu un 308 complet electric disponibil în 2023), precum și toate modelele comerciale. și dube de pasageri (opțiune electrică). Doar modelul 108 care urmează să fie stopat în curând și SUV-ul mediu 5008 nu sunt electrificate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *