Poliţele RCA emise de Euroins expiră joi / Vor fi acceptate dosare de daună pentru produse până la data de 7 decembrie, inclusiv

Euroins logo

Joi, încetează valabilitatea poliţelor RCA emise de compania Euroins intrată în faliment, a anunțat Autoritatea de Supraveghere Financiară, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio București.

”Excepţie fac contractele de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 – Garanţii, care vor înceta la data de 5 februarie 2024, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, cu modificările și completările ulterioare”, se arată pe pagina de Facebook a ASF.

Responsabili din Autoritatea de Supraveghere Financiară au precizat că, în prezent, sunt pe piaţă opt firme care vând RCA şi care sunt sustenabile din punct de vedere al solvabilităţii.

Șoferii care încă dețin  polițe RCA încheiate cu societatea Euroins sunt obligați să încheie noi asigurări obligatorii de răspundere civilă auto, întrucât cele emise de societatea menționată nu mai sunt valabile, începând cu data de 8 decembrie 2023.

În cazul polițelor de asigurare pentru care a operat încetarea de drept, nu mai este necesar un demers suplimentar, în sensul notificării asigurătorului cu privire la încetarea respectivei polițe de asigurare.

FGA anunță că va continua să instrumenteze cereri de deschidere dosar daună primite de la petenți ai Societății Euroins Asigurare-Reasigurare SA, pentru evenimente produse până la data de 7 decembrie 2023, inclusiv.

Comentarii

  1. Cei mai mari hoti (cu posibila sustinere a SRI, posibil implicati dar a priori clasati), si cu cele mai nerusinate salarii, au scapat cea mai curata basma.

    Patria a posteriori ! #ParchetulEuropean #DNA #CineMaiVrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *