Marcel Ciolacu declară că în coaliție nu s-a discutat vreun amendament privind modificarea Pilonului II de pensii / „Niciodată înseamnă niciodată. Nu a fost vreo discuție despre Pilonul II de pensii, nu s-a vorbit nici despre impozitare, nici despre supraimpozitare”

Marcel Ciolacu, președintele PSD Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marți, la sosirea la Parlament, că niciodată în coaliție nu s-a discutat despre un amendament la Pilonul II de pensii și că nu s-a discutat nici despre impozitare sau supraimpozitare.

„Niciodată în coaliție eu sau domnul Nicolae Ciucă nu am vorbit despre un amendament la Pilonul II de pensii și cu asta am încheiat discuția. Niciodată înseamnă niciodată, înseamnă nici măcar acum o lună, nici alaltăieri, nici astăzi. Nu a fost vreo discuție despre Pilonul II de pensii, nu s-a vorbit nici despre impozitare, nici despre supraimpozitare. E tâmpenie să supraimpozitezi.

Dacă aveți informații de la cineva, acel cineva să vină să vă spună dacă a discutat cu mine sau cu Nicolae Ciucă. Eu astăzi am trecut prin guvern amendamentele convenite la prânz cu domnul Nicolae Ciucă”, a declarat premierul.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, înainte de şedinţa de Guvern, că în cadrul coaliţiei de guvernare nu s-a discutat vreun amendament care să vizeze modificarea Pilonului II de pensii, transmite Agerpres. Declarația vine după ce deputatul liberal Florin Roman a declarat că un amendament care presupunea o „naţionalizare mascată a pilonului 2 de pensii”, s-a strecurat în lista modificărilor care urmau să fie susţinute de PNL şi PSD, liberalii cerând retragerea acestuia.

Ciolacu a declarat că nu a discutat nici cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi nici cu actualul ministru al Finanţelor, Marcel Boloş, amendarea prin proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare a Pilonului II de pensii.

Amintim că inițial mai mulți parlamentari PSD au propus, printr-o serie de amendamente la proiectul de lege privind măsurile fiscale și de reducere a cheltuielilor bugetare pe care Guvernul își va asuma răspunderea, să se elimine obligativitatea aderării la Pilonul 2 de pensii, iar participanții actuali să ceară în scris că vor să rămână în sistem, astfel vor rămâne asigurate în sistemul public, arată un document obținut de Economedia și G4Media.

Lucian Romașcanu, liderul senatorilor PSD, a infirmat într-o declarație pentru G4Media modificarea articolului privind pilonul 2 de pensii. „O reacție lămuritoare: documentul cu amendamente care a circulat nu este asumat de PSD. Amendamentele au fost transmise la guvern și vor fi făcute public în cel mai scurt timp”.

Din documentul oficial cu amendamente depus la Parlament de grupurile PNL-PSD, amendamentul privind Pilonul 2 de pensii a dispărut.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *